Na Jarunu će se održati prvi dječji kamp rukometa na pijesku

FOTO: Press

U cilju kompetentnog vođenja djece dobi od 6-12 godina pri sudjelovanju u svim aktivnostima uključit će se i volonteri odnosno studenti, odgajatelji i učitelji koji će svojim iskustvom pomoći u provedbi projekta.

Ovog ljeta na području RŠC Jarun održat će se prvi dječji kamp rukometa na pijesku u Zagrebu pod nazivom Rokasbumba.

Kamp se održava u tri termina od 18-22.06, 25-29.06 te 27-31.08; a namijenjen je djeci od 6 do 12 godina.

Podršku projektu dali su brojni sportaši među kojima su i rukometni reprezentativci Jelena Grubišić, Domagoj Duvnjak i Igor Vori, košarkaši Marin Rozić i Marko Tomas te najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj Pero Kuterovac koji će u sklopu kampa održati predavanje o važnosti bavljenja sportom kod djece. Od institucija koje su podržale kamp treba izdvojiti Zagrebački rukometni savez koji je osigurao adekvatan prostora za provođenje kampa te Kineziološki fakultet u Zagrebu sa svojim stručnim osobljem i volonterima koji će sudjelovati u provođenju programa.

„Podržavam ovakve kampove gdje mladi mogu na kvalitetan način provoditi svoje slobodno vrijeme uz zanimljiv sadržaj. Bavljenje sportom je korisno i poželjno za sve generacije, a najviše za djecu. Osim važnosti za zdravlje, kroz sport se sklapaju nova prijateljstva, jača samopouzdanje, uči se timskom radu, razvija tijelo i jača koncentracija. Upravo se na ovakvim kampovima kod djece rađa ona ljubav prema sportu. To je baza. Osim toga upoznat će se i sa rukometom na pijesku, novim sportom koji postaje sve popularniji zbog svoje atraktivne igre. Okušajte se svakako!“ izjavio je bivši rukometni reprezentativac i osvajač zlatne olimpijske medalje u Ateni Igor Vori.

„Uvijek mi je drago odazvati se na ovakve projekte koji uključuju djecu i sport. Nisam imao prilike okušati se u rukometu na pijesku, ali neke moje kolege rukometaši jesu. Riječi je o vrlo zanimljivom sportu koji moram priznati nema puno veze s dvoranskim rukometom. Vrlo je atraktivan i dinamičan, vrijede neka druga pravila što ponekad zna biti zbunjujuće, ali djeci će svakako biti užitak otkrivati nove sportove poput ovoga na pijesku. Zrak, sunce, zabava, boravak na otvorenom velike su prednosti i vjerujem da će ovaj kamp imati dobar odaziv. Pozivam svu djecu da se prijave i probaju rukomet na pijesku. Možda ću i ja naučiti nešto novo od nekoga od njih,“ rekao je kapetan Kauboja i najbolji rukometaš svijet 2013.godine po izboru IHF-a Domagoj Duvnjak.

Misija kampa je upoznavanje djece s novim sportom, rukometom na pijesku uz ponudu i drugih raznovrsnih aktivnosti pomoću kojih se želi omogućiti kvalitetno organiziranje slobodnog vremena za vrijeme školskih praznika.

Jedan od glavnih ciljeva je utjecaj na cjeloviti razvoj djeteta putem raznovrsnih športskih aktivnosti i sadržaja te razvoj kreativnosti i stvaralačkih potencijala, zdravlja, općeg optimizma i zadovoljstva, a time i cjelokupne kvalitete života. Sadržaj kampa kreativno i adekvatno zadovoljava primarne potrebe za kretanjem i igrom uz konstantno boravljenje na zraku.

Osim treninga na pijesku u ponudu kampa uključene su razne sportske aktivnosti i kretanja, društvene igre, pedagoške radionice, izlet u muzej, sve to pod vodstvom tima stručnjaka među kojima su i nekadašnje bivše rukometne reprezentativke Hrvatske. Za sve polaznike kampa osiguran je topli obrok, voćne užine, majica za trening i napitci.

U cilju kompetentnog vođenja djece dobi od 6-12 godina pri sudjelovanju u svim aktivnostima uključit će se i volonteri odnosno studenti, odgajatelji i učitelji koji će svojim iskustvom pomoći u provedbi projekta.

Broj mjesta po terminu je ograničen, a svi zainteresirani se mogu prijavit putem prijavnice na službenoj web stranici www.rokasbumba.com


Komentari