Na Hanžeku maske moraju nositi svi i svugdje, nema korištenja svlačionica, ormarića i tuševa, dok će se konstantno vršiti dezinfekcija

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Organizatori međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu, 70. Hanžekovićevog memorijala koji će se održati 15. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, objavili su kako će se on održati uz stroga epidemiološka pravila koja će vrijediti za sve na stadionu.

Pravilnik je izrađen na temelju uputa Međunarodnog atletskog saveza (WA) i hrvatskih nadležnih propisa, a najvažnije je izdvojiti kako će maske morati nositi svi i svugdje, osim sportaša na stazi, bacalištu ili skakalištu. Također, izrađeni su posebni protokoli za kretanje sportaša, trenera i službenih osoba. Strani sportaši će moći doći u Zagreb samo s testom ne starijim od 48 sati, osim u iznimnim okolnostima. Broj gledatelja sveden je na minimum, a tijekom natjecanja u bacanju kugle pokraj gradskih fontana dan ranije uopće ih neće biti.

Usto, neće biti mogući bliski kontakti sportaša s ostalim osobama na mitingu, osim zdravstvenih službi po potrebi. Jedino će one, uz doping kontrolu, imati svoju prostoriju na stadionu. Nema korištenja svlačionica, ormarića i tuševa, dok će se u trkačkim disciplinama startni blokovi dezinficirati, kao i prepone. U skoku u vis će između skokova strunjaču i letvicu očistiti dezinfekcijskim sredstvom.

Ulaznice će biti u prodaji u ograničenom broju s obzirom na epidemiološke okolnosti. Prilikom preuzimanja ulaznica gledateljima će biti dodijeljen obrazac u koji je potrebno upisati tražene osobne podatke te će ga predati prilikom ulaska na stadion. Cilj prikupljanja podataka je jasna evidencija osoba koje su boravile na stadionu u skladu s epidemiološkom situacijom koja to zahtijeva. Bez suglasnosti i predaje obrasca, ulazak na stadion neće biti moguć.

Ograničen će biti i broj novinara. Medijski centar bit će samo na tribini, a svi novinari će dobiti detaljan vodič o ponašanju u posebnim okolnostima. Neće biti konferencija za medije, a izjave najboljih sudionika mitinga novinari će pratiti putem video linka. Na terenu će moći biti najviše 12 fotoreportera.


Komentari