Možemo li se nadati nastavku Snježne kraljice unatoč financijskim rezovima gradske vlasti?

Photo:: Luka Stanzl/PIXSELL

Snježna kraljica starta 4. siječnja ženskom utrkom, a dan kasnije sljemensku stazu zauzimaju muškarci.

Iako nova gradska vlast radi na rezanju troškova u sportu, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, Luka Korleat rekao je “Biti domaćin najvrsnijim skijašima iz cijelog svijeta neizreciv je ponos i iskrena radost. I stoga iskrena zahvala svima koji pripremaju i provode ovu utrku…Odlučni smo da se sljedeće godine nađemo na Sljemenu i zajedno i gromko navijamo” te time dao naslutiti da će se ova dugogodišnja zimska radost i dalje nastaviti.

Niti jedno svakogodišnje međunarodno sportsko natjecanje u elitnim sportovima koje se održava u Hrvatskoj ne dovede baš sve najbolje svjetske protagoniste dotične discipline kao što je to slučaj sa slalomskom utrkom Svjetskog skijaškog kupa. Pa smo tako na Sljemenu mogli gledati bivše i buduće olimpijske pobjednike i svjetske prvake i prvakinje, piše Večernji list.

Čak četiri puta na Sljemenu je pobjedu slavila Marlies Schild, dok je Marcel Hirscher čak pet puta.

Još uvijek dolazi četverostruka pobjednica Mikaela Shiffrin, Amerikanka čijem se pojavljivanju, unatoč pozitivnom nalazu na COVID-19, zagrebački organizatori nadaju i ove godine.

Stazu će opet vidjeti dvostruka pobjednica Petra Vlhova, posljednja ukupna pobjednica Svjetskog kupa, slalomska pobjednica Katharina Liensberger, odlična Michelle Gisin…

Ono što bi svakako uveselilo sve jest da se ponovi hrvatsko postolje, odnosno rezultat iz 2012. kada je u muškoj konkurenciji pobijedio Ivica Kostelić te onomu iz 2007. kada je pobijedila Ana Jelušić.

Ove će godine Hrvatska imati tri skijašice i petoricu skijaša. Trenutno najbolji u poretku su Filip Zubčić, petoplasirani u slalomskom poretku, te Leona Popović, ove sezone 15. u poretku slalomašica.

Komentari