MOŽEMO LI PROTIV FURIJE? Imaju ubojitog Aguinagaldea i najbolju igru na prvenstvu

Facebook/ Rukomet-France 2017

Činjenica je da su Kauboji u nekim trenucima zasjali, ali previše puta su i zakazali.

U utorak u 20.45 sati na rasporedu je četvrtfinalna utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva u kojoj će snage odmjeriti Kauboji i Furija.

Kako stvari sada stoje, Španjolci su ultimativni favoriti, ne samo u nadolazećoj tekmi već i što se tiče kompletnog turnira. Dosad su pokazali rukomet dostojan svjetske razine, dok se za Kauboje, nažalost, ne može reći isto.

Naših prvih pola sata protiv Egipta bili su najbolje što smo pokazali, i sve bi to bilo super da nam je igra konstantno takva, ali nije. Namučili smo se protiv puno slabijih momčadi, protiv Nijemaca smo se raspali, a onda ih je dva dana kasnije kući poslao Katar.

I dok se Kauboji “nećkaju” Španjolci su pokazali jako dobru igru, a da stvar bude još gora, zadnji puta smo ih pobijedili 2013. godine. Pa i dok smo ih nekada mogli nazivati svojim “mušterijama” to više nije tako. Radi se o momčadi koja bi mogla terenom protutanjati poput konkvistadora ako se Kauboji ne dogovore sami sa sobom i ne pokažu da nas ne pamte ljudi uzalud po dobrom rukometu

Utakmicu bi mogli okrenuti u svoju korist samo ako uspiju zaustaviti opasnog pivota Julena Aguinagaldea i turbo krila Valera Riveru, Davida Balaguera i Victora Tomasa. Napad bi se trebao dići na jednu potpuno novu razinu da bi se probila mreža ispred koje stoje Perez de Vargas i Corrales.

Ono na što dečki trebaju paziti jest i brzina Španjolaca zbog koje su i Brazilci pali, a u jednom trenu su ih imali u šaci. Ipak, malo nade ulijeva činjenica da su već dva favorita otpravljena kućama. I Danska i Njemačka slovili su kao sile koje će malo tko pregaziti, a onda su se desili Katar i Mađarska. Možda se sreća i nama osmjehne pa će Španjolci biti ti koji će na izlasku iz dvorane dobiti karte za doma.

Kauboji bi večeras trebali igrati 6-0 obranu, a napad bi trebalo voditi Cindrić jer se to ne može očekivati od ozlijeđenog Duvnjaka. Mamić, Šebetić i Mandalinić morat će pokazati da nisu na kredit došli do Francuske.


Komentari