MOST: Političari i dužnosnici na račun HNS-a u Rusiju putuju protuzakonito

FOTO: Press

Iz Mosta su HNS-u već postavili pitanje cijene takvog putovanja, imena političara i dužnosnika koji će s HNS-om putovati u Rusiju te kriterija po kojem su odabrani, no HNS nije odgovorio.

Most nezavisnih lista konferencijom za medije u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ ponovno je upozorio na protuzakonito korištenje povlastica pri putovanju političara i dužnosnika na Svjetsko prvenstvo kao gostiju Hrvatskog nogometnog saveza, jer Zakon o sprječavanju sukoba interesa govori da vrijednost poklona koji primaju državni dužnosnici nikako ne smije prijeći 500 kuna. Iz Mosta su HNS-u već postavili pitanje cijene takvog putovanja, imena političara i dužnosnika koji će s HNS-om putovati u Rusiju te kriterija po kojem su odabrani, no HNS nije odgovorio.

‘Mi ćemo na traženju odgovora i dalje inzistirati jer smatramo da nogomet nije privatni interes već javni i da javnost mora dobiti odgovore je li politička elita radila za porezne obveznike ili za one koji su se na nogometu očito nelegalno obogatili i cijeli taj sport premrežili svojim poslušnicima.’, izjavio je Marko Sladoljev.

Miro Bulj osvrnuo se na činjenicu da su brojni političari godinama na račun HNS-a odlazili na skupa putovanja, a zauzvrat su prikrivali nelegalne rabote u sportu.

‘Kod njih sve funkcionira po principu ruka ruku mije. Toliki novci trošili su se na njihove luksuze, na uštrb pravog sporta, jer su činili sve samo za svoj džep, a ni za što drugo ih nije briga. Izlika koju je HNS do sada nudio, kako se tražene informacije ne mogu dostaviti zbog zaštite osobnih i poslovnih podataka, nikako ne stoji. Ovo je jasno kršenje zakona i, ukoliko nam ne odgovore u najkraćem mogućem roku, te podatke tražit ćemo od nadležnih institucija’ – izjavio je Miro Bulj.

‘Bilo bi pogrešno da prešutimo pomoć koju su nepravomoćno osuđeni Zdravko Mamić i njegova korupcijska mreža svih ovih godina dobivali od politike i političara. Baš kao ni Ivica Todorić, on svoje carstvo nije izgradio na sposobnosti, već na pomoći mnogih iz političkog establišmenta. I jedan i drugi bi im se kasnije odužili financijski, uslugama, poslovima ili nekad samo malim znakom pažnje poput putovanja na utakmice reprezentacije. Most će i dalje inzistirati da se rasvijetli što se sve događalo iza kulisa i zato smo danas ovdje.’- izjavio je Nikola Grmoja.

‘Našoj momčadi na Svjetskom prvenstvu želimo sve najbolje, da se vrate kao prvaci i da na Zračnu luku „Franjo Tuđman“ dolazimo zbog slavlja, a ne potencijalnih kriminalnih djela.’, kažu iz Mosta.


Komentari