MOO donio odluku! ‘Pripreme za OI idu dalje, ne razmišlja se o odgodi’

Facebook/Rio 2016

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dobio je jednoglasnu podršku svih europskih nacionalnih odbora u stavu da zasad nisu potrebne drastične odluke o održavanju Olimpijskih igara u Tokiju, do kojih je ostalo više od četiri mjeseca i pod upitnikom su zbog koronavirusa, tvrdi talijanska agencija ANSA.

Čelništvo MOO-a na čelu s predsjednikom Thomasom Bachom u srijedu je održalo video-konferenciju s predstavnicima svih europskih nacionalnih odbora, među kojima je bio i Hrvatski olimpijski odbor.

Ranije je MOO dobio podršku od sva 41 olimpijska odbora Sjeverne i Južne Amerike, tvrdi Reuters.

“Ovo je izvanredna situacija koja iziskuje izvanredna rješenja. Nijedna od solucija u ovom trenutku nije idealna i MOO poziva sportaše na odgovornost i solidarnost”, priopćio je kratko MOO.

Čelnici MOO-a najavili su da će se i dalje ponašati odgovorno te da će pri organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju prvenstveno voditi računa o zdravlju svih uključenih i podržavati zauzdavanje virusa te štititi interese sportaša i olimpijskog sporta.


Do danas je 57 posto sportaša ispunilo kvalifikacijske norme za Olimpijske igre, a za preostalih 43 posto mjesta MOO će s međunarodnim federacijama napraviti potrebne i praktične preinake u sustavu kvalifikacija za Tokio 2020., a ostavljen je i prostor za moguće povećanje olimpijskih kvota, ovisno od sporta do sporta, ako se za takav potez pokaže potreba. Sve će moguće revizije kvalifikacijskog sustava biti objavljene početkom travnja.

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Komentari

loading...