MODRIĆ PROGOVORIO O MAKSIMIRU: ‘Ne znam je li netko od nas to rekao, ali ja sigurno nisam. Tako je otkad je Hrvatske’

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ključnu utakmicu hrvatske reprezentacije za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija protiv Portugala uz izbornika Zlatka Dalića najavio je i kapetan Vatrenih Luka Modrić.

“Portugal je odlična momčad, ima puno mladih, dobrih i talentiranih igrača uz nekoliko iskusnijih poput Pepea i Cristiana koji igraju na visokom nivou i pomažu mlađima da preuzmu te uloge u budućnosti. Portugal je jedna od jačih momčadi na svijetu bez obzira na to što ne mogu obraniti titulu.”

U Splitu se Luka susreo s bivšim suigračem iz Reala Cristianom Ronaldom.

“Pričali smo o svemu sad. Prisjetili smo se stvari iz Reala, situacije trenutno… Svega općenito. Normalan razgovor dvojice bivših suigrača i dobrih prijatelja, ne bih previše ulazio u detalje.”

Modrić ističe da se osjeća dobro i da je spreman za veliku utakmicu.

“Definitivno sam spreman za veliku utakmicu, vjerujem da ću to sutra i pokazati. Osjećam se dobro fizički. Kad igram više utakmica u nizu osjećam se bolje nego kad preskačem utakmice. Uživam u nogometu, nogomet je moj život. I dalje imam motivaciju, osjećam se dobro. Znam da to neće trajati ne znam još koliko i želim uživati u svakoj utakmici i u svakom treningu. Osjećam se dobro u svakom pogledu. Napravili smo dosta stvari i Ronaldo i ja i osvojili puno toga. Želimo i dalje biti na tim razinama, a ne se opuštati. Ti svi uspjesi te dodatno motiviraju da stalno dosežeš maksimum.”

Morao je Modrić odgovarati i na pitanje kako se motivirati…

“Ako za Portugal ne možemo pronaći motivaciju, ne moramo biti tu. Samo ako budemo na maksimumu mogućnosti, možemo izvući dobar rezultat. Iza nas je loša utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme, ali trebamo to ostaviti iza sebe i igrati bez ikakvog pritiska. Uživati u utakmici. Nažalost, neće biti gledatelja, što je šteta, pogotovo kad se prisjetimo prošle utakmice. Ali takva je situacija, trebamo se prilagoditi. Nije jednostavno, ali vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu.”

Na Poljudu neće biti navijača.

“Teško je reći da će Poljud biti velika prednost. Da se igra bilo gdje, kad se igra bez gledatelja nitko od domaćina nema tu prednost. Ne vjerujem da to što se igra na Poljudu neka prednost. Da su tu gledatelji, bila bi prednost…”

U posljednje vrijeme nameće se da je najveći problem Vatrenih zadnji vezni.

“Razgovaram s izbornikom o zadnjem veznom. Po meni to nije naš najveći problem. Mi jednostavno moramo biti kao ekipa, kao cjelina u svakom segmentu jaki. Sad, jedan ili drugi igrač, ne može se reći da je to problem. Pokazali smo puno puta već da bez te pozicije možemo igrati dobro i da igramo dobro. Jednostavno, dogode se takve utakmice u kojima nisi na pravom nivou. Izbornik puno rotira, pokušava pronaći nova rješenja na koja može računati u budućnosti i normalno je onda da ima i tih oscilacija u tim igrama. Nije pravo lice Hrvatske ono protiv Švedske, Francuske i Portugala. Protiv mene je pravo lice ono drugo poluvrijeme protiv Hrvatske u Maksimiru kad Hrvatska pokaže kako može igrati. Normalno je kad se isprobavaju igrači da ima oscilacija. Po meni nema razloga za paniku. Kad budemo svi zdravi i budemo svi zajedno, ova Hrvatska će opet biti moćna. U to čvrsto vjerujem.”

Nije Modrić mogao izbjeći ni pitanje o igranju na Maksimiru.

“Ne znam da je netko rekao da ne bi želio igrati na Maksimiru, barem ja to nisam rekao. Nije to pitanje od jučer, tako je otkad je Hrvatske. Mi nemamo stadion kao druge zemlje u Europi, ali to je tako. Da sad ne ulazim dublje u to, meni je gušt igrati i na Maksimiru, na Poljudu ili u Rijeci. Premalo vremena imamo da ulazim u te teme, da li će se graditi novi stadion, obnavljati Maksimir ili Poljud. Definitivno je da Hrvatska zaslužuje bolji stadion jer se grade arene košarkaške i ne znam kakve. Nogomet je toliko promovirao Hrvatsku da bi bilo lijepo da se to napravi. Ja se nadam da iduće generacije u bližoj budućnosti će imati tu sreću da igraju u pravim uvjetima. Mi to nažalost nismo imali, ali kad je stadion pun i kad te navijači bodre je svejedno kakav je stadion.”, prenosi Dnevno.


Komentari