MODRIĆ PREDVODI HRVATSKU, A TRAJE I DRUGA PRIČA: Bogataši pojačali pritisak, odgovor se čeka

Luka Modrić (Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

Dok je Luka Modrić s hrvatskom reprezentacijom koju predvodi na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj, uoči utakmica protiv Walesa na Poljudu i protiv Turske u Bursi važna je i jedna tema koja nije izravno povezana s Vatrenima. Nastavlja se neizvjesnost u Modrićevoj klupskoj karijeri, još uvijek bez odgovora hoće li mu Real Madrid ponuditi novi ugovor, a dok je tako, svoj pritisak pojačava zainteresirani drugi klub.

DALIĆ ZA BROZOVIĆA NEMA PRAVU ALTERNATIVU: Mogao je pogledati prema Dinamu, ali jednog igrača nije pozvao

Svoje zanimanje za Modrića pokazuje saudijski Al Nassr, koji je nakon Svjetskog prvenstva u Katru doveo Cristiana Ronalda, s potpisanim ugovorom na dvije i pol godine uz puno novca za tu suradnju, navodno nešto više od 200 milijuna eura. Saudijci ne štede, a dok je hrvatska reprezentacija u Splitu, ondje je na razgovoru s Modrićem bio Goran Vučević, poznati nekadašnji Hajdukov igrač, kasnije i trener, a sada sportski direktor Al Nassra.

Detalje o ovom razgovoru objavile su Sportske novosti, donoseći da je Vučević nastojao privući hrvatskog reprezentativnog kapetana na nastavak karijere u Al Nassru. Ondje bi se Modrić ponovno spojio s Ronaldom nakon što je s portugalskom zvijezdom zajedno bio u Realu u razdoblju od 2012. do 2018.

 

Čeka Realovu reakciju

Dok se bliži završetak sezone i novi prijelazni rok, Modrić za sada još čeka odgovor na pitanje o planovima Reala. Ugovor istječe ovog ljeta, a novi još nije došao. Želja kapetana Vatrenih ide u smjeru nastavka karijere u madridskom klupskom velikanu, no interes za to mora biti obostran.

Ne bude li tako, u igru bi ušle druge opcije, a saudijski Al Nassr je tu već itekako u akciji.

 

Najavljen i skori sastanak

Modrić će u subotu i dolazećeg utorka voditi Vatrene u dvije kvalifikacijske utakmice za Euro, a nakon toga, slijedi povratak klupskim obvezama u Realu. Ipak, u njegovoj priči to nije sve s obzirom na to da je talijanski novinar Rudy Galetti na Twitteru najavio sastanak na kojem će se delegacija Al Nassra susresti s Modrićevim zastupnicima. Taj susret dogodio bi se u Rijadu i to vrlo skoro. Novinar Galetti piše da je izgledan već za tjedan dana.

Rješenje Modrićeve klupske situacije čeka i hrvatska reprezentacija s obzirom na to da bi nastavak karijere u dresu Reala mogao ugroziti ostajanje među Vatrenima, ako u Madridu poguraju Modrića prema odluci o reprezentativnom oproštaju.

Pretpostavlja se da bi u Saudijskoj Arabiji bilo lakše što se nacionalne momčadi tiče. Tako govori primjer Cristiana Ronalda koji nastavlja karijeru u dresu Portugala, a dalje ide iako je nedavno napunio 38 godina. Modrić će 38. rođendan proslaviti u rujnu.


Komentari