MODRI UDARENI PO DŽEPU Dinamo dobio jednu od najvećih kazni u povijesti HNL-a

BBB (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Prva Hrvatska nogometna liga na svojim je službenim stranicama objavila kazne za 36. kolo u kojem je odigran Vječni derbi između Dinama i Hajduku, a novi-stari prvaci su dobro ‘opaljeni po džepu’. Naime, zagrebački klub je dobio drakonsku kaznu od 100.000 kuna, a u nastavku prenosimo priopćenje disciplinskog suca Alana Klakočera.

“GNK Dinamo kažnjen je sa 100.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk. Pripadnici navijačke skupine BBB, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su do 70. minute zapalili ukupno 36 baklji, od kojih je 11 bačeno na tartan stazu. U 70. minuti počela je bakljada na sjevernoj tribini prilikom koje su bačena dva topovska udara te izuzetno velik broj baklji, najmanje 50, od kojih je najmanje 15 bačeno na tartan stazu i najmanje 11 u teren za igru. Zbog velikog dima, točan broj nije bilo moguće utvrditi, a zbog svega navedenoga nastupio je prekid igre od 70 do 80. minute. U 101. minuti dogodilo se utrčavanje jednog navijača u teren”, piše u izvještaju.

Podsjetimo, požar koji je izbio na sjevernoj tribini Maksimira izazvao je prekid tijekom drugog poluvremena posljednjeg Vječnog derbija u sezoni 2021./2022., u kojem su Modri na kraju slavili rezultatom 3-1.

Komentari