MODRI SLAVE! Kakav triler u Rusiji, briljantni i zgodni Petković smrznuo sve prisutne, Ruskinje u deliriju

Foto: Profimedia

Dinamo je u prvoj utakmici 1/16 finala Europske lige u fenomenalnoj utakmici pobijedio Krasnodar 3:2. Najveći junak utakmice je Bruno Petković koji je zabio dva gola i odigrao najbolju partiju sezone.

Tijek utakmice

90+5′ Kraj! Velika pobjeda Dinama!

75′ GOL! Dinamo treći put vodi! Petkoviću ide pola gola, strašnim driblingom je stvorio višak, produljio Oršiću, on pronalazi samog Atiemwena koji iz prve zabija za 3:2! Kakva utakmica!

69′ GOL! Opet se vraća Krasnodar! Marcus Berg je nezaustavljiv večeras za Dinamovu obranu, okretom je izbacio obojicu stopera, vratio na povratnu Claessonu koji je iz prve zakucao za 2:2.

65′ Opet dobar udarac Ademija koji ne može ipak danas zabiti. Lopta je otišla preko gola.

59′ Poništen gol Krasnodaru! Berg je zabio, no našao se u zaleđu.

56′ Kakva prilika za Krasnodar! Wanderson je tukao, Livaković dobro obranio, a onda je nevjerojatan promašaj imao Wandersonov suigrač koji je glavom promašio gol s metra.

54′ GOL! Petković donosi novu prednost Dinamu! Ponovno loša obrambena reakcija domaćih kod prekida, Petković je sam na drugoj stativi nakon loše procjene golmana i zabija za 2:1!

46′ Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1′ Opet Ademi! Strašan prodor Gvardiola koji se riješio dva igrača driblingom, uposlio je Ademija koji dobro tuče s ruba kaznenog prostora, no domaći golman dobro brani. Time je i završilo prvo poluvrijeme.

45′ Kakva prilika za Dinamo! Ademi je ostao sam nakon kornera, nikoga nije bilo oko njega, no lopta mu je otišla preko noge. Dinamo je ovdje morao povesti.

42′ Ponovno zbunjenost u obrani Dinama, nikako igrači hrvatskog prvaka nisu mogli očistiti loptu, na kraju je tukao Claesson, no lopta je otišla pored stative.

36′ Solidan pokušaj Dinama koji se polako oporavlja od šokantnog primljenog pogotka. Lauritsen je probao glavom nakon kornera, ali lopta je otišla preko gola.

28′ GOL! Krasnodar se vratio golom iz prve prilike. Marcus Berg poklopio je volejčinu nakon zbunjenosti u gostujućoj obrani.

25′ Kakva kontra Dinama, povukao je Oršić, dodavanjem pronašao Ademija, ali domaći golman mu je obranio zicer.

15′ GOL! Dinamo vodi, zabio je Petković! Ivanušec je izigrao domaću obranu, opalio, lopta je završila u bloku pa se odbila do Petkovića koji je krasno zabio za 1:0 Zagrepčana!

12′ Odličan ubačaj Oršića s lijeve strane, Ademi je bio blizu pogotka, no nije imao potrebnu visinu i lopta je otišla na drugu stranu.

5′ U Rusiji je jako hladno, uvjeti su ekstremni. Temperatura je pala ispod -10 stupnjeva.

2′ Dinamo je čvrsto krenuo, jurnuo je na protivnički gol. Ivanušec je dobro tukao s ruba šesnaesterca nakon kornera, no lopta je otišla malo pored stative.

1′ Utakmica je počela.

Sastavi

Krasnodar: Gorodov, Smolnikov, Kaio, Martinovič, Černov, Olsson, Cabella, Vilhena, Sulejmanov, Berg, Claesson

Dinamo: Livaković, Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol, Majer, Jakić, Ademi, Ivanušec, Oršić, Petković


Komentari