MLADOST SLAVILA U ČETVRTFINALU: U Grčku nose tanku prednost, no moglo je i gore!

Foto: Press HAVK Mladost

U prvoj utakmici četvrtfinala LEN Eurokupa Vaterpolisti Mladosti minimalno su svladali grčki Vouliagmeni s 11-10 (3-3, 3-3, 2-1, 3-3).

Bila je to klasična pobjeda ‘na mišiće’, u utakmici koja bi se – da nije riječ o europskom kupu – nazvala onom klasičnom frazom ‘prava prvenstvena’. Nije se na bazenu Mladosti umiralo u ljepoti, bila je to bitka za svaki pogodatak u kojojoj su domaći ipak na koncu slavili s pogotkom prednosti.

Moglo je i bolje jer su Grci svoj posljednji pogodak zabili sedam sekudni prije kraja, ali s obzirom na viđeno – moglo je i gore.

Naime, počelo je jako loše za Mladostaše, Grci su bolje ušli u utakmicu i u ranoj fazi poveli s 2-0. Zagrepčani i su ipak uspjeli doći k sebi, Cosmin Radu je s dva pogotka vratio stvari na početak, potom je Lovre Miloš doveo Mladost u prvo vodstvo, no prva dionica susreta ipak je okončana neriješenim rezultatom (3-3).

I u drugoj je bila slična priča, Mladost bi povela, u jednom trenutku imala je i +2 (6-4), no Grci bi vratili stvari u ‘egal’. Izjednačena utakmica je bila praktički do samog kraja, da bi se ‘žapci’ u finišu napokon odlijepili i pogocima Radua i Vrlića ponovo otišli na dva pogotka prednosti koji su trebali biti dobar kapital za uzvrat.

Ipak, kao što smo rekli, sedam sekudni do kraja Troulos je zabio i dao Vouliagmeniju jako dobre karte za uzvrat koji je na rasporedu za sedam dana u Ateni.

Kod Mladosti, vodeći strijelci su, uz spomenutog Radua bili Bukić i Josip Vrlić, svi su zabili po tri pogotka, dok su Lazić i Dašić pridodali po jedan. Goste je predvodio kapetan Afroudakis s tri, a Gouvis i Kalogeropoulos postigli su po dva.


Komentari