MLADOST NE MOŽE BEZ DRAME Nova infarktna utakmica ‘žabaca’, u polufinalu Regionalne lige odlučivali peterci

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon “grčke drame” u srijedu i poraza u četvrtfinalu LEN Eurokupa nakon raspucavanja peteraca protiv Vouliagmenija, vaterpolisti Mladosti na isti način poklekli su i danas u polufinalu Regionalne lige protiv Radničkog iz Kragujevca na domaćem terenu.

Šteta, nakon što su u siječnju pobjedom protiv Juga osvojili Kup Hrvatske i pokazali fantastičnu formu činilo se da bi ‘žapci’ u ovoj sezoni mogli doći do pokera trofeja (domaća i regionalna liga te domaći i europski kup), no u samo četiri dana izbačeni su s dva fronta.

Na kraju se prevelikim hendikepom pokazala ozljeda ubojitog Konstantina Harkova (a u Eurokupu i također ljevorukog Ante Viskovića) koji je kronično nedostajao u obje utakmice. No, ovi porazi još više bole uz spoznaju da je i ovakva Mladost mogla proći, čak i prije ruleta “penala”.

I danas je bio sličan scenarij kao u Grčkoj, Mladost je imala sve, potom sve i prosula pa se junački vratila u susret. Protiv Radničkog čak i imala šut za pobjedu. No, nije bilo dovoljno.

Prvi dio susreta protekao je prema željama trenera Zorana Bajića. Mladost je vodila 3-1, vratar Ivan Marcelić je bio odlično raspoložen i već smo vidjeli ‘žapce’ u finalu. Međutim, u trećoj četvrtini razbranio se i vratar Radničkog Lazar Dobožanov, gosti su u dvije minute zabili više golova nego u prve dvije četvrtine i sve je krenulo po zlu.

Radnički je počeo igrati bez grča, ruke su se opustile i šest minuta do kraja došli su na +2 (7-5). Mladost tada opet pokazuje karakter i vraća se na 7-7, potom izjednačuju novo vodstvo Kragujevčana, da bi im se ukazala još jedna, konačna prilika za pobjedu. Imali su zadnji napad, posljednih sedam sekundi i igrača više, no Dobožanov je uspio zaustaviti udarac Lovre Miloša.

I onda opet lutrija peteraca. U jednom trenutku i tu su bili u prednosti, nakon treće serije poveli, no promašaj Josipa Vrlića odmah u četvrtoj vratio je stvari na početak. Zabijali su svi do sedme serije kada Dobožanov brani udarac Luke Bukića i vodi Radnički u finale.

Upravo su Bukić i Vrlić s po dva pogotka bili najbolji strijelci u regularnom dijelu, no za pobjedu izostao je bolje izdanje vratara Ivana Marcelića u ključnim trenucima. Nije obranio ni jedan “penal”, Bajić je čak u jednoj seriji pokušao s Jurlinom, ali nije išlo.

U drugom polufinalnom susretu večeras igraju Jug i Jadran.


Komentari