Mladost i Jadran odigrali fantastičnu utakmicu, presuda u završnici

Ilustracija, Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Prošlog mjeseca ‘Žapci’ su u iznimno uzbudljivoj prvenstvenoj utakmici svladali Jadran 12-11 pogotkom Bušlje u zadnjoj sekundi susreta, stoga su sinoć u susretu Kupa Hrvatske bili očito motivirani da dokažu kako im je ono bio tek slabiji dan, te smo imali prilike uživati u fanstastičnom derbiju vaterpolista Mladosti i Jadrana.

Nakon prve četvrtine to se i činilo. Josip Vrlić je u napadu uništavao ‘jadranaše’, a čvrsta momčadska obrana nije dozvolila gostima da ozbiljnije ugroze Ivana Marcelića. Tako je Mladost na kraju prve dionice susreta imala komfornih 5-0 i sve je upućivalo na uvjerljivi trijumf domaćih.

Međutim, s takvim scenarijem nije se složio Nikola Milardović koji je dalekometnim pogocima vukao Jadran. Gosti su tako dobili drugu i treću četvrtinu (3-4, 2-4) i polako topili prednost Mladosti, da bi šest minuta prije kraja došli do izjednačenja nakon dva pogotka Anđela Šetke.

No, to je bilo sve od Jadrana. Nakon toga, kao i u prvoj četvrtini, domaći su opet zaključali prilaze svom golu, a Vrlić i Biljaka svojim pogocima donijeli su im pobjedu i prvo mjesto u Skupini A.

Mladost i Jadran sada imaju po 6 bodova, ali Mladost ima i utakmicu manje te će sutra (10:30) protiv posljednjeg POŠK-a vrlo vjerojatno i dodatno potvrditi prvo mjesto. Medveščak i Mornar skupili su po tri boda, oni će pak u međusobnom susretu odlučiti će o trećeplasiranom.

Poznati su putnici na Final Four kupa i iz skupine B, Jug je tu osigurao prvo mjesto te će igrati u polufinalu igrati s Jadranom, dok će Mladost ići na riječko Primorje.


Komentari