MLADI DINAMOVAC ZAVRŠIO U DRESU SRBIJE: ‘Je li mi žao? Pa, iskreno – nije!’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Damjan Daničić, mladi obrambeni igrač Dinama, uskoro će biti na okupljanju U-21 reprezentacije Srbije, za koju je dobio poziv izbornika Ilije Stolice. Daničić bi u srpskoj mladoj reprezentaciji mogao debitirati 9. listopada protiv Poljske u utakmici u kojoj će Srbi biti domaćini u Gornjem Milanovcu.

Četiri dana kasnije slijedi gostovanje u Estoniji, a s novim igračem koji je zaintrigirao i hrvatsku i srpsku nogometnu javnost, dolazeći nastupi U-21 momčadi naših susjeda bit će vrlo zanimljivi.

Nakon što je dobio poziv, Daničić je opisao vlastiti nogometni put i najavio je što očekuje u novoj epizodi u svojoj karijeri. Novi izazov ga veseli, otkrio je u razgovoru za portal 24 Sedam.

Novi U-21 reprezentativac Srbije dosad je igrao za nacionalnu momčad naših istočnih susjeda u mlađim dobnim kategorijama, za što se odlučio iako je rodom iz Zagreba. Sada je spreman i za prve izazove u uzrastu do 21.

‘Rođen sam u Zagrebu, kao i moj otac, ali odrastao sam u Beogradu. U Zagrebu mi je baka, što je pomoglo da se lakše odlučim za ponudu Dinama. Kako sam došao? Gledali su me skauti i vidjeli su da bih mogao biti igrač za Dinamo, a meni se ta ideja odmah svidjela. Prvo sam igrao i trenirao u drugoj momčadi Dinama, nakon čega me poslije korone u prvu momčad uvrstio Igor Jovićević, dok sam sad već skupio tri nastupa i kod trenera Zorana Mamića‘, rekao je Daničić, koji je prve korake u karijeri napravio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a na pitanje je li bilo teško otići iz beogradskog kluba imao je spreman odgovor.

‘Je li mi žao? Pa, iskreno – nije! U Dinamu su procijenili da zaslužujem šansu, a ja se trudim iskoristiti je na najbolji način. To je nogomet. Trudim se raditi i slušati što mi savjetuju treneri jer tako mogu ići naprijed’, istaknuo je Plavi koji će uskoro započeti novo poglavlje u reprezentativnoj karijeri.

Daničić se nada da će biti što bolji i time dobiti još veću šansu kod Zorana Mamića, a skori prvi nastup za U-21 reprezentaciju Srbije povukao je za sobom i pitanje kako će to prihvatiti Dinamovi navijači. Reakcije BBB-a se, kaže, ne plaši.

‘Ne! Od prvog dana u Zagrebu se lijepo osjećam, nisam imao nijedan problem’, zaključio je mladi adut obrane Plavih, piše Dnevno.

DINAMO OSTAO BEZ NOVIH MILIJUNA! ‘Vatrena jedinica’ ipak ostaje u HNL-u!


Komentari