MLADI BOKSAČI KRENULI PO MEDALJE: U Rio otputovali Filip Hrgović i Hrvoje Sep (FOTO)

Hrvoje Sep/Facebook

Hrvatski reprezentativci Filip Hrgović i Hrvoje Sep, zajedno s izbornikom Leonardom Pijetrajem, otputovali su u Rio gdje će pokušati osvojiti medalje i postići velike rezultate.

U četvrtak se očekuje dolazak hrvatskih boksača Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa koji su u srijedu otputovali u Rio. Ovo je prvi nastup na olimpijadi mladih boksača, a još je impresivnije to što su obojica iz Zagreba.

Ovo je već treći put da Hrvatska na Olimpijske igre šalje dvojicu svojih boksača. To je učinila i 2004. godine u Ateni te 2008. u Pekingu.

Europski prvak

Sigurno ste svi čuli za Filipa Hrgovića, boksača koji je do svoje 24. godine uspio postići zaista zavidne rezultate. Mladi Zagrepčanin nije više nepoznanica, on je već 2010. godine osvojio zlato u superteškoj kategoriji na Boksačkom juniorskom prvenstvu u Bakuu.

15. kolovoza 2015. godine postao je i europski prvak u boksu pobijedivši u finalu Nijemca Floriana Schulza. To je prije njega uspjelo samo najvećem hrvatskom boksaču svih vremena, Mati Parlovu. Hrgović je tako donio hrvatskom boksu prvo zlato u Europi nakon pune 42 godine.

“Svaka moja usporedba s Matom Parlovom je pretenciozna. Teško je uopće o tome govoriti. Mate Parlov je legenda i on je osvojio baš sve što se moglo osvojiti. Dakle, da bismo se uspoređivali, ja bih morao iste naslove osvojiti. Stoga je bolje pričekati s takvim usporedbama. Mate Parlov je bio i europski i svjetski i olimpijski prvak, poslije je prešao u profesionalce gdje je osvojio i europske i svjetske naslove… Uostalom, nije zalud proglašen najboljim hrvatskim sportašem svih vremena. Istina, i ja želim osvojiti svjetski tron već za mjesec i pol dana na predstojećem Svjetskom prvenstvu, kao što želim dogodine osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Tome sam podredio svoju karijeru, a ako se to ostvari onda možemo pričati o usporedbama s Matom Parlovom”, skromno je za Dnevno.hr tada komentirao Hrgović.

“Ono što kod Filipa impresionira su nevjerojatno brze i sjajno povezane kombinacije udaraca, posebno za jednog boksača superteške kategorije. Ponovno je kvalitetno iskoristio činjenicu da s druge strane ima protivnika koji voli napadati, a Filip je tu najopasniji. Krošeji i aperkati iz kontre su ono što ga je velikim dijelom i dovelo do ovog zlata”, opisali su Hrgovića na Fight Siteu.

Na Olimpijskim igrama Filipa prvi meč očekuje tek 13. kolovoza. Prethodno je u svibnju ove godine najavio kako upravo nakon Igara prelazi u profesionalce.

Zbog OI-a prodao automobil

Hrvoje Sep još je jedan hrvatski boksač iz Zagreba koji će dobiti svoju priliku na ovogodišnjim Igrama. Prije samo nekoliko mjeseci poluteškaški olimpijac je, pored čak desetorice prvaka po kategorijama, osvojio nagradu za najboljeg boksača 43. Chemiepokala. Sep je bio ujedno 35. po redu hrvatski sportaš koji se plasirao na Olimpijske igre u Riju.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Mladi reprezentativac u Rio uistinu ide na ‘sve ili ništa’. Naime, Sep je zbog što bolje i kvalitetnije pripreme za nastup na Olimpijskim igrama čak prodao svoj automobil. Velika je to žrtva koja samo još više dokazuje predanost mladog sportaša.[/box]

“Kad bih ja išao na Olimpijske igre i gledao što ako dobijem jedan meč pa drugi izgubim i kao zadovoljan sam. Ne gledam kako ću dobiti svih pet mečeva. Ako pobijedim tri i dalje ću biti nezadovoljan. Samo najveći dometi me zanimaju”, ispričao je svoje planove za Novu Tv. Hrvoja Sepa, ovisno o ždrijebu, prvi nastup na Olimpijskim igrama očekuje već 6. ili 7. kolovoza.

>>>GODIŠNJICA SMRTI LEGENDARNOG MATE PARLOVA: Najveći hrvatski sportaš svih vremena


Komentari