Mlade snage Vatrenih o atmosferi u kampu: ‘Veselimo se’

Nikola Vlašić. (Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija smjestila se u Neuruppinu, gradiću u kojem ima svoj kamp za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj. Danas su pred medije izašli  standardni stoper Josip Šutalo te Nikola Vlašić, oporavljenik od ozljede.

“Malo nam je let kasnio jučer i zato nismo imali trening, radili smo u fitnessu. Puno ljudi nas je ovdje dočekalo, to nas je iznenadilo, zadovoljni smo s tim, imamo najbolje moguće uvjete i spremni smo za dalje”, rekao je Vlašić.

“Iznenadili su nas naši navijači, dali su nam do znanja kako će izgledati ovo prvenstvo, da ćemo se osjećati kao kod kuće. Sretni smo zbog toga”, kazao je Šutalo.

Nikola Vlašić, Josip Šutalo.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

‘Veselimo se Španjolcima’

“Mislim da su Španjolci odlična reprezentacija, pomladili su se, jako su ‘okomiti’ u pristupu u igri. Jako ih poštujem, i izbornika i igrače, ali imamo puno kvalitete i veselimo se toj utakmici”, rekao je Vlašić.

“Imamo odličan spoj iskustva i mladosti. Imamo visoku kvalitetu s igračima koji dolaze, imamo četiri-pet starosjedilaca koji nose momčad godinama. Imamo stabilnost i momčadski duh”, dodao je Vlašić.

“Puno nam znači iskustvo igranja velikih utakmica. Pokazali smo to u prošlim godinama, na to se možemo osloniti”, kazao je Šutalo u najavi utakmice protiv Španjolske.


Nikola Vlasić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

Vlašić o ozljedi

“Oporavak je bio težak, radio sam dva puta dnevno, dok se nisam priključio reprezentaciji fokus je bio samo na tome. Otkad sam se priključio, radim s ekipom, bio sam spreman, ali u dogovoru s klubom bila je odluka da ne igram protiv Makedonaca. Sada je sve u redu, spreman sam za dalje”, kazao je Vlašić o svojem oporavku od ozljede.

“Ovdje je osjećaj za mene bez puno nervoze, više je kao kod kuće, mogu doći moja obitelj i prijatelji, zbog toga je sve mirnije”, dodao je Vlašić o atmosferi u Njemačkoj, na novom velikom natjecanju koje čeka Vatrene.

“Za svakog nogometaša je velika stvar proći talijanski nogomet. Tamo naučiš puno toga taktički, a pogotovo je tako bilo s Ivanom Jurićem. Sada on više nije tamo, ja i dalje imam ugovor. Poznajem dvojicu svojih suigrača u Torinu koji igraju za Italiju, izdvojit ću njih dvojicu, zbog prijateljskih razloga, ali stvarno su odlični igrači”, rekao je Vlašić o svojim dojmovima iz Italije.


Komentari