MLADA ZAGREPČANKA (23) UŠLA U POVIJEST: Proslavila je svoj prvi olimpijski nastup, a zbog potresa je morala otići…

FOTO: Jaki Franja/PIXSELL

Zagrepčanka Valentina Aščić, 23-godišnja hrvatska brzoklizačica na kratkim stazama, zauzela je 27. mjesto u kvalifikacijama u utrci na 500 metara među 32 sudionice natjecanja na toj dionici. Aščić je svojim nastupom ušla u hrvatsku sportsku povijest jer je postala prva olimpijka u brzom klizanju nakon osamostaljenja.

Mlada Zagrepčanka je do cilja došla za 44.681 sekundi, a to vrijeme donijelo joj je treće mjesto u njezinoj kvalifikacijskoj skupini.

Aščić će već sada pamtiti Peking, a 16. veljače imat će nastup i na dužoj dionici, na 1500 metara.

Otišla iz Zagreba u Belgiju

Mlada Zagrepčanka je svoj put prema olimpijskoj brzoklizačkoj stazi gradila u Belgiji, gdje je trenirala nakon zagrebačkog potresa i odlaska iz Hrvatske.

U Zagrebu više nije imala prave uvjete za novi korak u karijeri s obzirom na to da je bila zatvorena Ledena dvorana Doma sportova.

Hrvatska ‘snowboarderica’ bez nastupa

U današnjem programu u Pekingu trebala je nastupiti i 27-godišnja Riječanka Lea Jugovac, no nije bilo njezinog izlaska na stazu u ‘snowboardu’ u disciplini ‘slopestyle’.

Jugovac je odustala od nastupa nakon što je imala granično pozitivni nalaz nakon testiranja na koronavirus. Zbog toga je propustila svečano otvaranje Igara u Pekingu, a iako je kasnije dobila i negativni nalaz, na to je čekala predugo da bi bila spremna za nastup.

Komentari