Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić došla do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu: ‘Pred njom je obećavajuća budućnost’

Emma Mečić (Foto: HPO)

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić (15) osvojila je osmo mjesto na 100 m leđno u kategoriji S9 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskom Funchalu na Madeiri. Mečić je u finalu ostvarila rezultat 1:18.23 što je za više od sekunde bolje vrijeme od rezultata iz kvalifikacija kada je također bila osma.

Zlato je osvojila Španjolka Nuria Marques Soto s vremenom 1:10.25, druga je bila Amerikanka Hannah Aspden koja je plivala 1:10.94, dok je treća bila Brazilka Mariana Ribeiro s rezultatom 1:11.34. “Emmi je ovo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju ove razine. Nije lako nositi se s emocijama i često možete pogriješiti, ali to je dio sporta. Cilj prije odlaska na svjetsko prvenstvo bio je sudjelovati u finalu i to je bilo to. Emma je vrlo mlada, ima samo 15 godina, ali je pred njom obećavajuća budućnost,” kazao je njezin trener Luca Marin, bivši poznati talijanski plivač.

Za 15-godišnju Mečić, koji živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, ali nastupa pod hrvatskom zastavom bio je ovo četvrti nastup u Portugalu pri čemu drugo finale. U četvrtak je bila sedma na 400 m slobodno, a ima i dva deveta mjesta, na 200 m mješovito i 100m slobodno. “Naša najmlađa predstavnica je na svojem prvom SP-u izborila drugo finale. Izuzetno sam ponosan na nju i na cijelu našu reprezentaciju. Za sada imamo jedno zlato i četiri finala što je ogroman uspjeh jedne male nacije. U subotu nas očekuje još jedan Emmin nastup na 50 m slobodno, te Paule Novine na 100 prsno,” dodao je izbornik hrvatske reprezentacije Igor Berislavić.


Komentari