MLADA HRVATSKA NA TESTU: Reprezentacija U-21 suočava se sa Švedskom

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Težak ispit u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatska mlada reprezentacija majstorski je pobijedila Furiju i to na njihovom domaćem terenu. Danas ih pak očekuje nešto teži zadatak, naime, na drugoj strani travnjaka naći će se Švedska.

Zbilja bi bila šteta da naši mladi nogometni dragulji ne odu na Europsko prvenstvo. S obzirom na ono što smo do sada vidjeli ovim dečkima treba davati prilike i  stvarno su nešto što treba sačuvati. Ipak, pobjeda s rezultatom 3:0 protiv Španjolaca nije mala stvar.

Nogometni svijet se poklonio našim nogometašima nakon te majstorije na terenu, a mediji su bjesomućno izvještavali o mladim talentiranim momcima iz Lijepe naše. Kakvo je to iznenađenje bilo, za njihovim kopačkama se dimilo, a Španjolci su pognutih glava otišli s terena. Od Furije su, doduše, na Rujevici izgubili s 2:3, ali kako su se samo iskupili za to.

Sada su, međutim, pred Gračanovim uzdanicima tri bitna susreta, dva protiv Švedske i jedan na gostovanju kod Gruzije. Čini se da ne može teže. Šveđani su momčad koja juriša kroz redove mlađih reprezentacija.

U prošlom ciklusu Švedska je u kategoriji U-21 osvojila naslov prvaka Europe, u finalu su nakon velike borbe, jedanaestercima srušili Portugalce. Iz te generacije ostalo im je još pet igrača, a u svojim redovima imaju i nogometaše koji su nastupali za A-reprezentaciju. Da stvar bude još napetija, Šveđani su nepobjeđeni od Španjolske, odigrali su s rezultatom 1:1. Čini se da su mladi Šveđani veća sila i od Španjolaca.


Komentari