Mlada Hrvatska i bez izbornika razbila Grke! U ponedjeljak ključna utakmica!

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mlada Hrvatska repreznetacija razbila je Grčku  5:0 u pravoj nogometnoj poslastici igranoj u Varaždinu. Gosti na kraju mogu biti i zadovoljni što je završilo samo s pet golova u nijhovoj mreži.

Po dva gola zabili su Lovro Majer i Petar Musa, a jedan je dodao Nikola Moro. Utakmic aje riješena već nakon 25 minuta igre kad je Hrvatska imala već 4:0.

Špinu je otovorio Moro već u 45 sekundi utakmice. Poluškaricama nakon ubačaja Sose s lijeve strane i pomoći Ivanušeca zabio je za 1:0.  Nisu se Grci ni snašli, a već su bili u zaostatku 2:0. U 5 petoj minuti Sosa i Moro su s dva pasa izbacili tri igrača Grčke, Moro ubacio na vrh peterca, a tamo Majer rutinski glavom pogodio za rješenje susreta već u samom otvaranju.

Do 25. minute mrežu gostiju redom su tresli Musa, Majer, a posao je u drugom poluvremenu svojim drugim golom završio Musa.

Tako je Hrvatska došla do super pobjede u kvalifikacijama za EP kojom se približila na bod zaostatka za Grčkom, a u ponedjeljak je čeka vrlo teška i vjerojatno ključna utakmica u gostima protiv Češke.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad, a ostale drugoplasirane reprezentacije idu u play-off.


Komentari