MISTERIOZNA SMRT DENISA TOTA Policija tvrdi da nije bilo nasilja, a njegova prijateljica poručuje: ‘Otišao je zbog ljudske nečovječnosti, a ne svojom krivnjom’

Foto: Instagram

Tragedija na sjeveru Makedonije potresla je rukometni svijet. U bolnici u Skoplju ovoga petka preminuo je hrvatski rukometaš Denis Tot (27). Što se točno dogodilo i dalje je misterija. Prvo su se pojavile informacije da je mladi sportaš brutalno pretučen u elitnoj diskoteci u četvrtak u noći, a potom se oglasilo makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova  s priopćenjem da Totu nisu nanesene ozljede, ali da se istražuje slučaj.

U skopsku Kliniku za reanimaciju i intenzivno liječenje bez svijesti, Tot je dovezen u četvrtak u ranim jutarnjim satima u kritičnom stanju. Liječnici su ga tada uspjeli i reanimirati i staviti u stanje inducirane kome, što je potvrdila dr. Maja Mojsova Mijovska. No, usprkos višesatnom naporu liječnika, rukometašu nije bilo pomoći.

Njegova obitelj otputovala je iz Đakova u Sjevernu Makedoniju kako bi bili uz njega. Prema izvorima bliskim roditeljima, Sportske novosti doznaju da je Denisu smrt ustanovljena zbog zastoja rada srca. Sućut obitelji izrazila je hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj koja je naglasila da su spremni pružiti svu potrebnu pomoć.

Emotivnom porukom od Denisa se oprostio njegov mlađi brat Boris, a sućut obitelj i prvoligaškom makedonskom klubu Butel, izrazio je i bivši Denisov klub GRK Ohrid.

Fotografiju uz kratku poruku “R.I.P” (Počivao u miru) na svom Instagram profilu objavio je legendarni rukometaš Domagoj Duvnjak.

Screenshot

Iako je policija utvrdila da nije bilo tragova nasilja, od Denisa se na Instagramu oprostila prijateljica Stefanija Trajceska koja je poručila sljedeće:

“Počivaj u miru. Bio si osoba najtoplijeg srca i predivne energije. Otišao si ne svojom krivnjom nego zbog “ljudske nečovječnosti”. Zbogom do sljedećeg puta, dragi Denise”, napisala je Trajceska.

Preranim odlaskom rukometaša potreseno je i njegovo rodno Đakovo.

“Od obitelji je došla informacija da je riječ bila o verbalnom sukobu koji je prerastao u naguravanje, pri čemu je netko očito malo jače odgurnuo Denisa, koji je potom pao i udario glavom o tvrdu podlogu, što je izazvalo tako tešku ozljedu”, otkrio je jedan Đakovčanin za Sportske novosti.


Komentari