MISAONE IGRE UOČI DERBIJA: Mamić u utakmicu ulazi uzrujan, Kek povukao lukav potez

Picmonkey

Kako obje momčadi imaju uglavnom najjače sastave na raspolaganju, treneri su ti koji će najviše odgovarati za rezultat.

Ma koliko vam HNL bio nezanimljiv ili još gore dosadan ovo, 32. kolo, vrijedi pogledati, ako ništa barem utakmicu između Rijeke i Dinama. Utakmica je to koja će vjerojatno odlučiti tko će biti novi prvak sezone 2015./16. Premda Dinamo ima četiri boda prednosti, što znači da će do kraja prvenstva, u slučaju poraza od Rijeke morati dobiti sve utakmice, a Rijeka će još morati moliti za koji kiks Dinama. Već smo se uvjerili ove sezone kako Modri itekako mogu izgubiti, pa tako ni scenarij s Rijekom kao prvakom nije nemoguć. Naravno, nije nemoguće ni da Dinamo demolira Rijeku na Rujevici večeras u 20 sati. No, ostavimo pretpostavke za sada po strani.

Mamić je nervozan

Kako obje momčadi imaju uglavnom najjače sastave na raspolaganju, treneri su ti koji će najviše odgovarati za rezultat. Normalno, već par dana prije utakmice pažnja se pokušala skrenuti na glavnog suca utakmice Brunu Marića zbog njegovih čestih grešaka na derbijima. Nekako se stekao dojam nervoze, barem kod Mamića, koji se žestoko obrušio na suce i suđenje.

“Vrlo rijetko sam spominjao suđenje, ali jako sam razočaran izjavama iz Rijeke koju izuzetno cijenim pa se moram kratko osvrnuti… Volio bih da se analiziraju naše zadnje međusobne utakmice i kakvo je bilo suđenje na istima. Recimo, Taravel je opravdano dobio crveni na Rujevici, a u istoj toj utakmici je Rijeci oprošteno nekoliko drugih žutih kartona. U susretu prije kada je bilo 2:2 nam Strahonja svašta nije sudio, Rijeka je zabila iz nepostojećeg kornera i Fernandes je dobio “nemogući” crveni karton. U finalu Kupa na kraju pretprošle sezone je u Rijeci bilo 2:0 za njih, a na početku na 0:0 nije suđen čisti penal za nas kao i u susretu na Maksimiru kada nije sviran čisti penal na Pjaci. Ponavljam, cijenim Rijeku i sve što su napravili, ali ovakve priče da se nešto pomaže nama jednostavno nisu korektne“, uzrujano će trener Modrih.

“Postoji velika fama da se nama suci pomažu. Apeliram na sudačku trojku ili petorku, koliko god ih bude na Rujevici, da sude pošteno. Takva utakmica to zaslužuje, ali priče oko ‘pogurancima’ Dinamu nisu poštene. Evo, još jednom ponavljam, neka se analiziraju posljednje utakmice Dinama i Rijeke, pa da vidimo na čiju su štetu donesene sudačke odluke”, kazao je Mamić.

Kek odigrao “kulerski”

S druge pak strane trener Rijeke Matjaž Kek je odigrao poprilično lukavo ili žargonski rečeno “kulerski”.  “Svi želimo stvoriti pozitivan pritisak, ali ni jedna ni druga strana neće otići u neke ekstreme. Želio bih da tumačenje nogometnih pravila bude kako treba biti i uvjeren sam da će suđenje u derbiju biti dobro. Dobro je da se stvara pritisak, važnost utakmice je velika”, smireno je komentirao Kek.

Potom se osvrnuo na Mamićevu litaniju o suđenju, također u smirenom i pomirbenom tonu. “Iskreno, volio bih biti na njegovom mjestu. Ne zbog suđenja nego kad je u pitanju komentiranje. A dovoljno smo korektni jedni prema drugima i jedan drugoga dovoljno poštujemo, a travnjak daje odgovor tko je bolji”, kazao je Kek, prenosi goal.

Premda se ovakva prepucavanja nekada čine bezazlenima, znaju ona itekako napraviti “nerede” u glavama trenera prije utakmica jer  stvaraju pritisak, a u ovome slučaju na teren će hladnije glave izaći Kek.

>>> NE PAMTI SE KADA JE BIO OVAKO UZRUJAN: Mamić nakon dugo vremena komentirao suđenje


Komentari