MILJENIK ZAGREBAČKE PUBLIKE OČARAO PRISTUPOM: ‘Dva dana više ili manje, svejedno je – idemo raditi!

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši Dinama su na pripremama u slovenskim Moravskim Toplicama. Krenuli su u ponedjeljak ujutro, igrat će se nekolicina utakmica koja će treneru Nenadu Bjelici poslužiti kao standardan obrazac početka nove sezone. Treba udariti temelje nove kuće od “stotinu cigli” koje simboliziraju odigrane utakmice u jednom natjecateljskom periodu. Obraniti naslov u HNL-u, vratiti Rabuzinovo sunce, ali… Europa bi barem do zimske stanke mogla biti na prvom mjestu. Liga prvaka je san, cilj, baš ove generacije koja je nakon pola stoljeća uspjela premostiti prepreku zvanu proljeće u Europi.

Neki su igrači na U-21 Europskom prvenstvu, pojedini igrači koji su imali svoje obveze u seniorskim reprezentacijama također su slobodni još neko vrijeme.

“Razgovarao sam i s našim mladim reprezentativcima koji su bili na Euru, Šunjić i Moro priključit će se nakon priprema u Sloveniji, dakle 8. srpnja, a s Majerom ćemo vidjeti, postoji mogućnost da i prije dođe, izrazio je želju da nam se ranije priključi, ali vidjet ćemo”, rekao je Bjelica koji se momčadi priključio u pripremnoj bazi odakle je stigao iz Klagenfurta.

Možda modri roster bude bogatiji i za koje pojačanje.

“Vidjet ćemo, radi se na tome, vjerujem da će stići neka pojačanja. Imamo dobru momčad i nemamo nekakve velike potrebe za pojačanjima, desnog beka smo doveli, hoćemo još lijevog beka, možda veznog igrača ako nas netko napusti. No radi se na tome, vjerujem da ćemo uspjeti dovesti to što želimo”, kaže strateg Dinama.

Dinamo je svakako bogatiji za Brunu Petkovića. Novi napadač hrvatske reprezentacije trebao se na pripremama pojaviti u srijedu, dakle dva dana kasnije od većine momčadi. Ipak, po dogovoru – došao je kad i ostali.

“Nisam došao ranije nego što se očekivalo, odavno smo se dogovorili da ću doći 24. lipnja. Želim se dobro pripremiti za sezonu i još dva dana odmora više neće mi puno promijeniti u odmoru, a mogu mi pomoći da lakše uđemo u pripreme s obzirom na to da imamo izazove koji su pred nama, a meni je to znatno raniji start nego prije”, kaže Petković.


dinam


Komentari