Miljenik Bad Blue Boysa i budućnost Hrvatske reprezentacije: I on je na svom zagrebačkom Trgu dočekao Vatrene

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vjerojatno nije bilo osobe proteklih dana koja nije pomislila na kome će reprezentacija ostati nakon ove, srebrne generacije. Hoćemo li imati još koju priliku za osvojiti zlato Najvažniji igrači već su u godinama u kojima oproštaj od terena nije neuobičajen. No, straha za reprezentaciju ne bi trebalo biti.

Mladi igrači već su se iskazali. Andrej Kramarić još uvijek nije pokazao sve što zna, a kao što smo imali prilike vidjeti u četvrtfinalu protiv Rusije – Kramarić pri ulasku u igru voli zablistati pogotkom kada je najpotrebnije. No, jedno ime još uvijek nije osvanulo na popisu za reprezentaciju, ali poziv upućen njemu s nestrpljenjem iščekujemo.

Lice ovog mladog igrača moglo se vidjeti u masi ozarenih lica na dočeku Hrvatske reprezentacije u Zagrebu. Riječ je o Filipu Benkoviću, mladom Dinamovom stoperu koji je već s 20 godina bio igrač polusezone.

Together we can do big things!!!! Šampioni 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆


A post shared by Filip Benković (@filip.benkovic) on

Cijenjeni sportski portal Telesport Benkovića opisuje kao igrača s izuzetnim darom, darom percepcije.

“On jednostavno vidi igru i ima širu sliku događanja na terenu. Da je mogao biti junak romana i poema iz epohe romantizma, bio bi besmrtan. Benković je, naime, neprikosnoveni vladar duela”, opisao je svojevremeno Dubravko Sušec za ovaj medij.

Neosporno, Benković osjeća igru, njegovi prekršaji su minalni, a učinci maksimalni. Spsoban je za organizaciju i vođenje igre, a dodavanja su mu sa 90% točnosti. nenadmašan je i u duelima, u zračnim mu je učinak čak 82%. Tehnički, Benković je gotovo savršen igrač.

Klinac s kvarta i veliki igrač

No, vrijedi napomenuti i da je mladi Filip Benković miljenik Dinamovih navijača koji ga nerijetko nazivaju “herojem ulice”. Odrastao na zagrebačkim Ravnicama, tik pokraj Dinamovog stadiona, Benković je u Dinamu zaigrao s pet godina. A probijao se korak po korak. Nikad nije bio u izlogu s klupskim sportskim projektima, svoju kvalitetu dokaziovao je samo i isključivo igrom.

Jedno vrijeme Benković je bio i suspendiran jer nije htio potpisati lihvarski ugovor sa Zdravkom Mamićem zbog čega čitavu polusezonu nije nastupao. Svoje simpatije prema Dinamovim navijačima i ljubav prema klubu pokraj kojega je odrastao nikada nije krio čime je osigurao svoju besmrtnost u srcima Bad Blue Boysa.

Klinac s kvarta i igrač iznimne kvalitete zasigurno je jedan od onih na kojima leži budućnost Hrvatske reprezentacije, prema tome, možemo joj se samo nasmijati. Kao što se Benković nasmijao svom cimeru Livakoviću i ostalim igračima koje je ponosno čekao na Trgu u ponedjeljak, pjevajući prije toga domoljubne pjesme sa stotinama tisuća ljudi.

“Sretni Benković pjeva “Moja Domovina” u nadi i vjeri kako ćemo za dvije godine na Euru biti i zlatni. Neviđena sreća na njegovom licu, ponos zbog svega što su njegovi bivši suigrači napravili. Taj Benković je baš “big”, opisala su 24 sata.

Je, i jedva čekamo da zaigra u hrvatskom dresu.

Svi ko jedan 🙏 550 000

A post shared by Filip Benković (@filip.benkovic) on

Komentari