MESSI ŠOKIRAO SPORTSKI SVIJET: Mali čarobnjak odlazi iz argentinske reprezentacije

Twitter.com

Messi je protiv Čilea odigrao posljednju utakmicu u argentinskom dresu.

Ovu odluku obznanio je nakon promašenog penala zbog koje je pobjedu odnio Čile, a Argentina je ostala bez još jednog naslova.

Messi je odigrao 112 utakmica s reprezentacijom i zabio 55 golova od kada je prvi puta istrčao na teren u nacionalnim bojama, 2005.godine.

Za mene je priča s reprezentacijom završena. Učinio sam sve što sam mogao i boli što nismo osvojili naslov.” rekao je i nastavio: “Mislim da se neću vratiti. Odlučio sam. Učinio sam sve moguće da pobjedimo. Ovo je četvrto finale koje smo izgubili.”

Za Messija se diljem svijeta govori da je najbolji nogometaš svoje generacije, ako ne i u cijeloj povijesti nogometa. Utakmica s Čileom završila je rezultatom 0:0 u regularnom dijelu, ni produžeci nisu donijeli pogotke i pucali su se penali.

Messi je promašio, a Čile je odnio kući pobjedu rezultatom 4:2 nakon jedanaesteraca.

Cijela Argentina polagala je nade u njega, pet puta je osvajao titulu “Nogometaša godine”, 4 puta osvajao je Ligu prvaka i 8 puta je bio okrunjen u španjolskoj La Ligi s Barcelonom. Argentinski san da će im upravo on donijeti prvu veliku pobjedu nakon 1993. godine, pretvorio se u noćnu moru, a još jedna pobjeda skliznula im je iz ruku.

Ovo je bio Messijev treći poraz u posljednje tri godine i četvrti ukupno s reprezentacijom Argentine. Tu je i finale Kupa 2007 kada su igrali s Brazilom, dok je još smatran čudom od djeteta i dodatan poraz od Njemačke na Svjetkom prvenstvu 2014. godine.

Messi bez obzira na sve stoji rame uz rame s velikanima, Peleom i Maradonom. Osvojio je naslove za mlađe od 20 i mlađe od 23 u Argentini, ali mnogi misle da je upravo zlatni pehar, osvojen s nacionalnom momčadi, ono što mu nedostaje kako bi zapečatio svoje mjesto u povijesti.

Čileanski izbornik, porijeklom iz Argentine rekao je: “Njegovi rezultati su nedostižni i mislim da će tako i ostati zauvijek, jer je jednostavno nemoguće da bilo koji nogometaš naparavi to što je Messi napravio.”

S jednakim tonom, punim poštovanja je i nastavio: “Moja generacija ga ne može uspoređivati s Maradonom, on pripada mojoj generaciji, upravo zbog onog što je napravio za argentinski nogomet. Ali mislim da je najbolji igrač ikad, igrao baš danas, protiv nas.

>>>MESSI OTKRIO SVOJE PRAVO LICE: Ovaj video zapalio je društvene mreže i izazvao brojne reakcije (VIDEO)

>>>NAŠLI GA!? Ovo je dječak kojeg je tražio i sam Leo Messi (FOTO)

 

 


Komentari