MEDVJEDI SPREMNI ZA NAJNOVIJU MOMČAD LIGE: Kineski Red Star godinu započinje u Brlogu

Nakon kraće blagdanske stanke, u prvoj utakmici ove godine Medvjedi će se vratiti u svoj Brlog i nastaviti domaći niz.

Napunjenih baterija, bilo od odmora s obitelji ili sudjelovanja na Spenglerovom kupu gdje su Kanadi pomogli obraniti naslov prvaka, Medvjedi će sutra spremno dočekati najnoviju momčad lige u prvom međusobnom susretu.

„Prošlu godinu smo završili s dobrim utakmicama i gledamo da na isti način započnemo novu. Druge momčadi znaju da unatoč našoj poziciji na ljestvici, nije lako igrati protiv nas na našem ledu. Nitko ovdje ne dolazi olako i mi ćemo se potruditi da i dalje tako misle, da im nije ugodno igrati“, izjavio je Alexandre Bolduc.

Posljednji dani prijelaznog roka bili su zaposleni pa će momčad Gordija Dwyera u novoj godini isklizati u nešto drugačijem sastavu kojem su priključeni branič Lukaš Kozak i napadač Kirill Voronin.

„Promjene su normalna stvar u hokeju, naravno da nam je svima žao kada netko ode, ali zato su drugi dečki došli. Odradili smo par treninga i tek se upoznajemo, ali zasad izgledaju dobro, dobro se uklapaju“, rekao je Bolduc.

Kineski Red Star

Kineski Red Star u svom sastavu ima čak devet nacionalnosti, a momčad je nakon grbavog početka sezone pronašla svoj ritam te se popela do mjesta koje vodi u doigravanje i više ga ne ispuštaju.

U Zagreb dolaze nakon dugog domaćeg niza u kojem su upisali 3 pobjede i dva poraza te odigrali tri od ukupno četiri utakmice ove sezone koje nisu odlučene u regularnom vremenu.

„Nova su momčad, okupili su dobre igrače i drže se u zoni doigravanja. Ali znamo da možemo igrati s njima i brinut ćemo o sebi i svom samopouzdanju. Ono će prema kraju sezone biti najvažnije“, komentirao je Bolduc.

Trenutno sedmi na Istoku sa 64 boda iz 44 utakmice, momčad Vladimira Jurzinova ml. ima osmu najbolju momčad za igru s igračem više (21.2%) te petu najbolju momčad za igru s igračem manje lige (84.6%). Medvjedi nešto bolje brane igrača manje (85.1%), dok igra s igračem više tek postaje bolja (16.1%).

Na vratima Kunluna najčešće stoji Andrej Makarov (2.60 GAA, 91.1%sv), a mijenja ga Tomi Karhunen (2.23 GAA, 92.5%sv).

Uz opasnosti napada, vratima Drewa MacIntyrea i Michaela Garnetta prijetit će Zagrepčanima dobro poznati Tuukka Mantyla koji predvodi braniče (8+11) te Brett Bellemore (4+9) i Janne Jalasvaara (7+12) i Tobias Viklund (2+10).

Prvi strijelac momčadi, Chad Rau ujedno je i najefikasniji igrač (16+13), a slijedi ga prvi asistent momčadi, Sean Collins (7+20).

Još sedam utakmica očekuje Medvjede u ovom domaćem nizu, a sve će pokrenuti momčad koja je najveća nepoznanica lige. Prvi ovogodišnji susret u Brlogu započinje u 19 sati.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticektshop.hr te na Glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka susreta.

Prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 2.


Komentari