MEDVJEDI SLAVILI U GOSTIMA: Jedan pogodak zapečatio je utakmicu

press

S jedinim golom utakmice Medvjedi su slavili u Lužniki areni protiv Spartaka (0:1).

Očekivano čvrsta i otvorena utakmica odigrana je u Lužniki areni, a Medvjedi su zadržali tradiciju i pobijedili Spartak na njihovom domaćem ledu. Drew MacIntyre zaključao je svoja vrata, a kapetan Mike Glumac postigao je jedini pogodak susreta u drugoj trećini.

Velika pobjeda za naš klub. U gostima smo dosad igrali dobro, ali nismo imali željene rezultate tako da nam ovo puno znači. Spartak je dobro igrao i utakmica je bila otvorena, a mi smo imali doprinos kroz cijeli sastav. Drew je odlično odigrao i zaključao mrežu, a prvi gol se pokazao pobjedničkim“, komentirao je nakon utakmice glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

Od samoga starta bilo je jasno da će se na ledu biti borba za svaki pak, a suci su postavili kriterij koji je specijalnim momčadima u nekoliko navrata dao po pet minuta prilike da se istaknu. Uz par dobrih šansi na obje strane, s praznim mrežama otišlo se na prvu pauzu.

Sredinom druge trećine Medvjedi su naplatili entuzijastične napade i došli do minimalnog vodstva koje će presuditi utakmicu. Kapetan Glumac se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu ispred mreže i matirao Bespalova.

„Katic je pametno odigrao s pakom i dao ga Bolducu koji ga je doveo do mreže, a ja sam ga samo pospremio. Uvijek tražimo taj prvi gol i danas smo u tome uspjeli. Drew je bio izvanredan i olakšao nam igru u trećoj trećini. Teško je doći do pogodaka u ovoj ligi i nadamo se da smo ovime napravili korak u dobrom smjeru“, izjavio je kapetan Glumac.

Unatoč golu, Medvjedi su nastavili igrati u istom ritmu i s istim trudom koji su pokazali i u prvoj polovici utakmice. Spartak jednako tako nije popuštao do samoga kraja i testirao je koncentraciju MacIntyrea kroz cijelu posljednju trećinu. Posebice u posljednjim minutama kada su povukli vratara za klizača više i postavili igru u zoni Medvjeda. Na sve zahtjeve današnjeg susreta Medveščak je spremno odgovorio i izborio pobjedu u gostima.

„Ova utakmica je tražila da pokažemo svoj karakter i mislim da su svi dečki odgovorili na pravi način“, za kraj je rekao trener Dwyer.

Medvjedi će zadnju utakmicu ovog gostujućeg niza odigrati u subotu, 26. studenog u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu u Sočiju.


Komentari