MEDVJEDI PONOVO SLAVE: Treći put pobijedili su Metallurg

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Sa šest golova Medvjedi su po treći puta svladali Metallurg Magnitogorsk na svome ledu (6:3).

Još jednom su Medvjedi pokazali odlično izdanje protiv jedne od najjačih momčadi lige i s dobrim početkom i sjajnom završnicom ispratili Metallurg Magnitogorsk sa svoga leda uz punu mrežu.

„Ovo je velika pobjeda za nas. Znali smo da će početak današnje utakmice za nas biti jako važan i na kraju se pokazao ključnim. Kontrolirali smo pak i stvarali prilike, i uz to smo prešli u vodstvo. U drugoj trećini je Magnitogorsk pokazao zašto je prvak. No, u zadnjoj trećini smo se vratili, sigurniji u sebe, kvalitetnije smo igrali i zabili smo taj ključan četvrti pogodak. Dobro je vidjeti naše igrače da su nagrađeni za trud, ali je bilo lijepo pobijediti prvake ispred naših navijača“, zaključio je nakon pobjede glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer.

Medvjedi su izvanredno krenuli u utakmicu od prvog podbacivanja paka. Brza čišćenja svoje zone uz izrazito discipliniranu igru dala su im veliki posjed paka, čak tri prilike s igračem više i omogućila igru u najvećem dijelu u zoni Magnitogorska.

Vrata Vasilija Košečkina prvi je pronašao Francis Pare kada je odlično naletio na odbijeni udarac izvana Samsona Mahboda. Ubrzo nakon toga slijedio ga je Bobby Butler pogotkom u igri s igračem više, i to iz svog drugog pokušaja unutar par sekundi.

Dobro je pobijediti kod kuće, za navijače, ali i za nas. Ovo je bila velika pobjeda. Pred glasnim navijačima je uvijek zabavno, drago nam je da smo ih usrećili. Ovo je bila dobra pobjeda“, komentirao je Butler.

S dva pogotka na semaforu Medvjedi su zadržali inicijativu i nastavili napadati sve do kraja. U drugih 20 minuta ušlo se u sličnom tempu, no kako je Alexandre Bolduc pospremio odbijanac kapetana Mikea Glumca, na golu Magnitke je Artjom Zagidulin zamijenio Košečkina, a gostujuća momčad počela je igrati čvršće. Koliko su Medvjedi imali pak u svom posjedu u prvoj trećini, toliko ga je Magnitogorsk imao u drugoj.

Ubrzo nakon gola Bolduca, Denis Platonov odgovorio je s dva brza pogotka iz pogrešaka Medvjeđe obrane, da bi vratio rezultatsku neizvjesnost.

Uz ‘timeout’ trenera Dwyera, Medvjedi su se pribrali od šoka i krenuli igrati, no uz stalni pritisak gostiju do posljednjih par sekundi Drew MacIntyre pokazivao je poteze iz svog repertoara.

Uz to, obrana Medvjeda doživjela je još jedan udarac kada je led napustio Thomas Larkin.

„Uvijek kada s nađete s braničem manje, drugi moraju više pridonositi, više igrati. Od početka smo znali da je Magnitogorsk jedna od najboljih momčadi u ligi, osvojili su naslov prošle godine, znali smo što očekivati kada je njihov najbolji napad na ledu“, komentirao je Blake Parlett.

Sa samim istekom vremena Butler je primio dugi pas i sam pred vratarom pogodio mrežu, no odlučeno je da gol nije postignut unutar vremena.

„Motivirala nas je i pogurala ta odluka. Zabili smo dosta rano u trećoj, svi smo iskoristili taj nedopušteni pogodak kao motivaciju i dobro odigrali do kraja“, rekao je Butler.

Brzi gol u posljednjoj trećini pripao je Medvjedima, točnije T.J. Galiardiju, a minutu i pol kasnije Lucas Lessio povećao je vodstvo u igri s igračem više. Branitelji naslova se očekivano nisu predavali, već su ponovno sustavnim pritiskom stvarali prilike, a nakon što su Medvjedi zaradili dva isključenja, uspjeli su šest minuta do kraja doći na dva gola razlike.

„Nema veze koliko ste golova u prednosti, oni su sposobni brzo zabiti. Nastavili smo igrati čvrstu obranu, primili smo par golova, ali je MacIntyre zaredao nekoliko bitnih obrana za nas. Dobro smo odigrali s igračem manje, jest da smo jedan gol primili, ali smo ih zaustavili na drugim prilikama“, izjavio je Parlett.

U posljednjoj minuti, ponovno s igračem manje, Medvjedi su se još jednom obranili, a konačan rezultat od 6:3 postavio je kapetan pogotkom u praznu mrežu.

Igračem utakmice proglašen je Bobby Butler.

Prije stanke Medvjede očekuje još jedna utakmica. U petak, 23. prosinca s početkom u 19 sati će u Domu sportova dočekati Salavat Julajev iz Ufe.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestma Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na Glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka susreta.


Komentari