MEDVJEDI OSTAJU BEZ TRENERA: Zbog financijskih problema Dwyer odlazi u Švicarsku

Photo:Igor Soban

Odluka je donesena kako bi se stabiliziralo buduće poslovanje kluba. 

“Jako sam zahvalan na iskustvu i prilici što sam mogao trenirati u KHL ligi s nekim od najboljih trenera i igrača na svijetu. Napravio sam ogroman korak naprijed zahvaljujući radu u Medveščaku”, rekao je Dwyer u svom oproštaju.

Prije dva ljeta Medveščak Zagreb je objavio da će mladi kanadski trener u svojoj prvoj sezoni u Europi preuzeti prvu klupsku momčad.

„Ovo je odlična prilika i veliki korak u mojoj karijeri“, rekao je Gordie Dwyer na početku svoje, sada već dvogodišnje avanture u ruskoj-europskoj Kontinentalnoj Hokejskoj Ligi.


Bogatiji za iskustvo i prepun uspomena i utisaka na dvije vrtoglave sezone, Dwyer će još jednom napraviti sve što je u njegovoj moći da Medveščak pronađe stabilnost. Na inicijativu kluba, slijedom približavanja kraja sezone i vođen namjerom vodstva da poslovno i financijski stabilizira i Klubu ne stvori dodatne obaveze i nakon kraja sezone, Dwyer je odlučio prihvatiti izazov i prijeći u švicarsku Ambri-Piotta, momčad kojoj je potrebna promjena u borbi za opstanak u NLA.

„Zahvalan sam klubu, ovdje se osjećam dobrodošlo od prvoga dana. Uvijek sam radio u najboljem interesu za Klub i to činim i sada u dogovoru s Klubom. Prihvatio sam prijedlog Kluba i radujem se novoj prilici u Švicarskoj“, rekao je Dwyer.

Njegova očekivanja, kada je iz kanadske juniorske lige dolazio u Europu i započeo svoj prvi posao kao glavni trener Medveščakove KHL momčadi, pokazala su se posve točna. Danas će, nakon nebrojenih prijeđenih kilometara i 115 vođenih KHL utakmica, reći:

„Jako sam zahvalan na iskustvu i prilici što sam mogao trenirati u ligi s nekim od najboljih trenera i igrača na svijetu. Napravio sam ogroman korak naprijed zahvaljujući radu u Medveščaku. Kada se svakodnevno suočavate s izazovima, kako protivnicima, tako i time da iz svoje momčadi izvučete najbolje; morate se razvijati i kao trener i kao osoba. Ovdje sam doživio puno vrijednih iskustava.“

Logistika igranja u ligi poput KHL-a je izazovna, istovremeno uzbudljiva i zahtjevna, a Dwyer ju je vidio kao jedinu od blagodati pozicije u kojoj se našao.

„KHL je liga na svjetskom nivou i raditi u njoj pruža mnogo zadovoljstva jer ste okruženi svjetskim talentom i igračima. Naravno, ima svoje izazove, ali vas i nagrađuje jer imate priliku vidjeti svijet te se razvijati se kao trener i kao osoba.“

Trener rođen u kanadskom Dalhousiju je ubrzo postao miljenik među Medveščakovim navijačima, a uzajamno poštivanje bilo je vidljivo na svakom koraku puta.

„Jako je puno lijepih uspomena, velikih pobjeda, novih iskustava. Ali ono što ću osobno najviše pamtiti je kraj prošle sezone. Izrazito sam cijenio kada su me navijači pozvali na led. To je nešto što se ne događa često u svijetu sporta i nešto što je doista dirljivo.“

Otkako je preuzeo momčad kao glavni trener, Dwyer je imao pune ruke posla i u na oko beskrajnom stapanju odličnih domaćih utakmica, spektakularnih pobjeda, srceparajućih poraza i dugih putovanja, gradio je momčad koja će imati svoj identitet.

„Ovdje imamo snažan momčadski duh te potporu kluba i navijača. Naš sastav kroz posljednje dvije sezone je bio multinacionalan i morali smo izgraditi koncept momčadi, dati joj identitet i složiti situaciju u kojoj će igrači vjerovati jedni u druge i plan igre. I to smo uspjeli. No, da bi se to ostvarilo trebala nam je potpora svih oko nas. I to je jedna od najljepših stvari koje doživiš kada si Medvjed. Kada dođeš ovdje imaš osjećaj da si dio obitelji i postoji kolektivno razmišljanje – svi brinemo jedni o drugima i osjećamo potporu kroz cijelu strukturu kluba i od navijača.“

Trener Dwyer će danas posljednji puta biti na klupi Medveščaka u utakmici protiv Dinamo Moskve. Podbacivanje paka je na rasporedu u 19:30 sati u Domu sportova.

Connor Cameron će sutra preuzeti ulogu vršitelja dužnosti glavnog trenera do kraja sezone.

Komentari