MEĐUNARODNI ŽENSKI TURNIR Donna Vekić izgubila u prvom kolu Zagreb Ladies Opena

Foto: Inga Ćužić.

Proslavljena hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je u prvom kolu Zagreb Ladies Opena od Jaimee Fourlis, trenutno 237. igračice na WTA ljestvici. Australka Fourlis svladala je Donnu u dva seta – 6:4 i 6:4 te razočarala brojne posjetitelje na centralnom terenu Tenis centra Maksimir koji su došli podržati našu predstavnicu.

Foto Inga Ćužić

Donna je na najveći međunarodni ženski teniski turnir u Zagrebu došla s pozivnicom organizatora te je ovo bio njen prvi nastup pred domaćom publikom nakon jako dugo vremena.

Njena suparnica u prvom kolu je 22-godišnja australska tenisačica Jaimee Fourlis koja još uvijek nije zabilježila ni jedan značajniji rezultat u profesionalnom tenisu. Turniru se danas u publici pridružila i Iva Majoli, jedna od najboljih hrvatskih tenisačica i izbornica ženske tenis reprezentacije.

Foto: Inga Ćužić

Majoli je pozorno pratila sve mečeve naših predstavnica, kao i nastup naše Donne. U nastavku današnjeg dana, na terenima Tenis centra Maksimir Petra Marčinko susrest će se s Cristianom Ferrando.

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Komentari