MATEO KOVAČIĆ POGOĐEN PROBLEMIMA: ‘Gležanj mu je ogroman’, stigla i procjena oporavka

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Mateo Kovačić nije imao sasvim sretan Uskrs. Proslavu je pokvarila ozljeda gležnja koju je hrvatski reprezentativac doživio u pobjedi svojeg Chelseaja protiv Crystal Palacea u polufinalu FA kupa, s 2:0 za ulazak u finale, u utakmici u kojoj je morao s terena u 26. minuti.

Nakon što je ozljeda prekinula Kovačićev nastup u polufinalu, situaciju s ozljedom komentirao je Thomas Tuchel, Nijemac na klupi Chelseaja, otkrivajući da problem s gležnjem zabrinjava. ‘Kada ‘Kova’ mora izaći, onda znate da stvarno boli. Gležanj je natekao, sada mu je gležanj ogroman’, rekao je Tuchel, dodajući da ne izgleda dobro, ali ipak se nada kako vijesti nakon pregleda neće biti tako loše.

Udarac u završnici sezone

Prva procjena oporavka od ozljede govori da bi Kovačića mogla čekati stanka od barem nekoliko tjedana. S obzirom na to, Chelseaju ne bi bio na raspolaganju u dolazećim utakmicama u engleskom Premiershipu, u borbi za zadržavanje mjesta za Ligu prvaka u sljedećoj sezoni, no možda bi bilo vremena za nastup u finalu FA kupa protiv Liverpoola.

Borba za trofej u tom natjecanju dogodit će se 14. svibnja u Londonu, na Wembleyju.

Gubitak ritma nastupa

Kovačićeva ozljeda u završnoj fazi sezone je loša vijest za Chelseaja, a zabrinjava i Zlatka Dalića s obzirom na to da nije dobro ispadanje bilo kojeg reprezentativca iz ritma utakmica, a pogotovo kada je riječ o važnom igraču poput 27-godišnjeg veznjaka londonskog kluba.

Kovačić je ranije ove sezone već imao problema s aduktorom, pauzirao je i zbog koronavirusa, a sada, po prvim informacijama, slijedi nova prisilna stanka.


Komentari