Mario Hezonja uzeo Draženov broj u Portlandu: evo reakcije Biserke Petrović!

Mario Hezonja potpisao je ugovor sa Portland Trail Blazersima u vrijednosti 3,6 milijuna dolara. To će Hezonji biti treći klub u NBA karijeri, nakon Orlanda i Knicksa. No ono što je posebno privuklo pažnju je činjenica kako je Mario uzeo dres sa brojem 44, isti onaj koji je nosio Dražen Petrović.

Hezonja ga je uzeo u čast najvećeg hrvatskog košarkaša. “Dražen je najveći europski igrač svih vremena. Njegov se put nastavlja upravo sada. Ovo je posebno iskustvo za mene i drago mi je što mogu nastaviti ono što je on započeo”.

Međutim Mario je izazvao reakciju Draženove majke Biserke koja mu je poručila da se odazove hrvatskoj reprezentaciji, kako prenosi tportal.

‘Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. No, ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja!’

Nadodala je kako je Dražen sa bolovima u koljenu 1993 godine igrao kvalifikacije za Eurobasket. Naglasila je da mnogi današnji igraći to ne bi napravili te poručila Hezonji da tako prati Draženovu ostavštinu.


Komentari