MARIĆ NAPUSTIO BOLNICU NA VLASTITU ODGOVORNOST: Gredelj tvrdi da se radi o pokušaju ubojstva

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Marić i njegov odvjetnik Gredelj u Splitu su bili zbog suđenja s portalom Nogomet plus, protiv kojeg su podigli tužbu. 

“Odjednom je u restoran utrčalo desetak maskiranih huligana, zacijelo pripadnika Torcide, u rukama su imali šipke, na šakama “boksere” i nasrnuli su na nas! Dobio sam nekoliko teških udaraca u glavu i po cijelom tijelu i da nije bilo konobara i gostiju restorana, možda bi me i ubili! Konobari su nas branili i na kraju smo uspjeli svladati jednog huligana i zadržati ga do dolaska policije”, ispričao nam je odmah nakon napada Bruno Marić.

Nogometni sudac je odmah prebačen u bolnicu na liječničku obradu gdje mu nakon prvih pregleda nije ustanovljen potres mozga, iako liječnici nisu isključili tu tešku ozljedu. Marić je u napadu zadobio niz hematoma, glava mu je natečena, a morali su mu rezati i prsten s ruke koja je bila natečena od udaraca koje je primio dok je glavu štitio rukama.

Osjećam se loše, morat ću na bolovanje. Na svoju sam odgovornost napustio splitsku bolnicu, ali zahvaljujem liječnicima i policiji na korektnosti”, kazao je Marić za Večernji prije nego što je napustio Split.

Za sada se još ništa ne zna, ali policija je uhitila jednog od huligana i započela kriminalističku obradu.

Bio je to klasični pokušaj ubojstva! Napali su nas šipkama, palicama, “bokserima”… i da nije bilo hrabrih konobara i gostiju restorana, moglo je završiti i tragičnije. Bruno je kod sebe imao pištolj, srećom nije ga upotrijebio u samoobrani” – rekao je odvjetnik Gredelj.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci ispred zgrade splitskog Suda napadnut je i Zdravko Mamić. Prije godinu i pol, pak, na autocesti napadnut je i bivši izbornik Niko Kovač. I za ove napade odgovorna je “huliganska frakcija” Torcide koja “tuži, sudi i izvršava kazne”. Nije jasno do kada će im se prelaziti preko krvoločnih napada.

Gredelj je nadodao i ovo:

“Prvi put u životu kroz Split sam se vozio u pratnji policije, morao sam prihvatiti tu pratnju zbog svoje sigurnosti! Pa gdje mi to živimo!? Nevjerojatna je mržnja koju sam vidio u očima tih maskiranih huligana! I to nije nastalo samo od sebe, tu je mržnju “nabildala” bivša uprava Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Ljubom Pavasovićem-Viskovićem! Sjetite se što kako je Pavasović gadno izvrijeđao Marića nakon utakmice Hajduk – Dinamo, a i zaprijetio mu je da “neće živ napustiti Split”! Pretpostavljam da su se ovi huligani sjetili tih Pavasovićevih riječi i odlučili su izvršiti tu prijetnju”,  zaključio je Gredelj.


Komentari