MAMIĆU PREKIPJELO! Evo kako će se riješiti veliki problem sa žestoko osporavanim Vatrenim

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Nažalost, uskoro bi o Mateu Kovačiću mogli pisati kao o ‘vječnom talentu’ ili igraču koji nikada nije ostvario svoj puni potencijal. Činjenica je, Kovačić je jedan od najtalentiranijih nogometaša svijeta, to ne može osporiti nitko. Njegovu su kvalitetu još rano prepoznali Dinamo, pa Inter, Real i na koncu Chelsea, a jednako je rano dospio u reprezentaciju, ali popularni Kova nikako da eksplodira i oslobodi svoj puni potencijal.

Neki vele da su krivi treneri, iako je teško povjerovati da u tri kluba pod različitim trenerima i još u reprezentaciji pod nekoliko izbornika, Mateo Kovačić nikako nije uspio nametnuti svoju igru. No, zapravo postaje suludo već godinama tražiti alibije za loša izdanja. Nogometna karijera traje 12-15 godina, ovisi o poziciji i fizičkim predispozicijama, dakle ne tako dugo da si igrač može priuštiti lutanje od 4-5 godina, a Kovačić je već zagazio u 25. godinu života i uskoro će se o njemu prestati pisati kao o talentu jer čovjek se nikako ne može skrasiti i ostvariti potencijal.

Danas opet ne znamo što će biti s Kovačićem. U Chelseaju ga ne mogu otkupiti, iako im je bio dobar, zbog zabrane transferiranja igrača. U Realu ga Zidane vidi kao moguću zamjenu za Modrića, ali to znači da je opet osuđen na klupu i čekanje prilike, s time da mnogi navijači i mediji ne žele Kovačića ponovo gledati u dresu Reala.

O izdanjima u reprezentaciji bolje da i ne pišemo jer Kovačić u Dalićevu sustavu nikako ne može izboriti stalno mjesto u momčadi, a kada mu ovaj i da neku priliku, obično Mateo ne odigra vrhnusnki.

Kako onda spasiti karijeru tom toliko osporavanom, a opet tako talentiranom nogometašu?

Talijanski Sportmediaset piše kako će taj problem riješiti njegov agent Mario Mamić, koji je navodno već stupio u kontakt sa sportskim direktorom Intera, Pierom Ausilijem. Kovačić je najbolje igrao u Interu, čiji je član bio od 2013. do 2015. godine. Najbolje partije davao je u posljednjoj sezoni Intera, za koji je u 97 utakmica zabio osam golova i upisao 11 asistencija. Usporedbe radi, u Realu je u 109 utakmica upisao tek tri gola i osam asistencija, dok je u Chelsaju u 40 utakmica samo dva puta namsjetio gol.

Inter ionako na ljeto planira čistku, posebice u veznoj liniji i tu bi Kovačić trebao uskočiti u upražnjeno mjesto.


Komentari