MAMIĆ SVE BLIŽE HRVATSKOJ: U sljedeći utorak u Sarajevu pada odluka, odlučuje sudac Strika

Foto: Tarik Saletovic / Dnevni avaz / CROPIX

Je li Zdravko Mamić blizu izručenja Hrvatskoj. O tome će se odlučiti uskoro, sljedećeg tjedna, u utorak 23. srpnja u 13 sati u Sarajevu, na Sudu Bosne i Hercegovine. Ročište će se održati pred sucem Mirsadom Strikom.

Objavljeno je to na web stranicama dotičnog suda.

Podsjetimo, Hrvatska od Bosne i Hercegovine traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada mu je zbog toga određena i mjera pritvora. Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Optužnica se odnosi na Mamićevog sina Maria, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnicke Sandra Stipančića i Igoar Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana.

Nadalje, tvrdi se u optužnici, Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna. Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu.


Komentari