MAMIĆ NAVIJAČIMA OPET ‘STAO NA ŽULJ’! ‘To je nepravda, vidjet ćete sve na vrijeme, poduzet ćemo daljnje korake’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedna od glavnih tema posljednjih mjeseci je svakako Zdravko Mamić, odnosno milijuni koje je izvukao iz Udruge “Dinamo to smo mi”. Paradoks je da Dinamo neće vidjeti ni lipe od novca kojeg je u četvrtak njegova supruga – vratila, i to jer klub nije formalno postavio imovinsko-pravni zahtjev za povrat. Sve su prokomentirali članovi udruge i poručili – to je nepravda.

Naime, nitko od preostalih Mamićevih prijatelja i kolega koji trenutno i dalje vode Dinamo, ne smatra da je Mamić u ičemu zgriješio.

Za Direkt iz udruge Dinamo to smo mi kažu – to je nepravda.

“Taj novac je sada gotov. On se ne može vratiti, ali mogu ljudi koji su donijeli odluku na skupštini 2018., koji su samo htjeli zaštititi čovjeka koji je opljačkao Dinamo. E, oni će morati odgovarati za svoje odluke i vratiti novac koji je ukraden iz Dinama”, za RTL Direkt rekao je Sanjin Španović iz Udruge “Dinamo to smo mi”, na na pitanje kako će solidarno vratiti novac Španović kaže: “Postoje procesi, vidjet ćete sve na vrijeme, mi ćemo poduzeti daljnje pravne korake”.

Podsjetimo, nakon što je Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića, osuđenog bjegunca od hrvatskog pravosuđa u ponedjeljak u hrvatski proračun uplatila 45 milijuna kuna novčane pravomoćne kazne kako bi spriječila ovrhu njihovih nekretnina, oglasio se i Zdravko Mamić.

Učinio je to na onaj način na koji to čini od kada je presuda koja ga okrivljuje postala pravomoćna, putem Facebooka.

“Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svog života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun”, naveo je pa onda opet izvrijeđao osječke suce koji su ga osudili, a koje je on sam kasnije prozvao zbog mita. Tvrdi kako je osuđen zbog djela kojeg nije počinio.

“Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živjeti od mog novca. Ili možete sagraditi 7 škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona. U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio preko 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je. Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život”, govori dalje pa zaključuje kako će, baš zato jer je to njegov život, nastaviti raditi na takozvanoj “reformi pravosuđa”.

Komentari