MAMIĆ NA RUBU ŽIVČANOG SLOMA: Dinamo se izvukao za dlaku, vratili su se na vrh ljestvice

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Minimalnom 1-0 pobjedom na gostovanju protiv Istre 1961 u Puli u dvoboju 20. kola nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice. Jedini pogodak na utakmici bio je Atiemwen u 36. minuti.

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije, Gavranović je iskoristio loše postavljanje domaće obrane te u suparničkom kaznenom prostoru prihvatio dugo ispucavanje. Uslijedilo je lijepo proigravanje za Atiemwena koji je sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Upravo je strijelac Atiemwen imao i najbolju priliku za povećanje prednosti, on je u 73. minuti uspio zaobići i domaćeg vratara lučića samo da bi potom s pet metara umjesto nebranjenog gola pogodio vratnicu.

Taj promašaj ipak se nije osvetio Dinamu koji je ovom pobjedom stigao do učinka od 45 bodova, koliko ima i drugi Osijek koji je u subotu svladao Hajduk sa 2-0, no zagrebački je sastav na vrhu zbog bolje razlike pogodaka. Upravo će Dinamo i Osijek igrati međusobno za šest dana u Maksimiru. Istra 1961 je ostala posljednja sa 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Inače, prvo poluvrijeme počelo je inicijativom gostiju ali bez neke izražene šanse, a Dinamo je morao već u 22. minuti napraviti prvu izmjenu pošto je Gvardiol morao van s terena a na njegovo mjesto ušao je Čabraja.

Jedna situacija iz drugog poluvremena iznervirala je trenera Mamića. Majer je ukrao loptu i krenuo u kontru tri na dva i proigrao Gavranovića koji je išao sam na golmana, ali sudac je svirao prekršaj na 18 metara nad Majerom i zaustavio Dinamo u mat poziciji. Mamić je smatrao kako je sudac Lovrić u ovoj situaciji morao pustiti prednost Gavranovića.


Komentari