Mamić može natrag u Dinamo, a sud će mu vratiti i 14 milijuna kuna jamčevine

Facebook

Obrana drži da više ne postoji razlog da novčano jamstvo za slobodu i dalje bude na snazi.

Bio je ovo dobar sudski dan za Zdravka Mamića. Naime, savjetniku Dinama sudskom odlukom bit će vraćeno 14 milijuna kuna jamčevine, a ukinuta mu je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima kao i obavljanje čelnih funkcija u klubu.

Na zahtjev obrane, Županijski sud u Zagrebu donio je ovakvu odluku. Mamićevi odvjetnici zaključili su da u ovoj fazi istrage više nema razloga da njihov klijent milijunskim jamstvom garantira da neće ometati postupak ili ponavljati slična nedjela. U ovom konkretnom slučaju radi se o istrazi u kojoj se Mamića i suokrivljenike sumnjiči za izvlačenje gotovo 270 milijuna kuna iz Dinama preko lažnih faktura za usluge u transferima igrača.

Istraga samo što nije završila

Gotovo svi svjedoci su ispitani, Mamić je dao ostavku u Dinamu i upravo zbog toga, smatra obrana, više ne postoje razlozi zbog kojih bi rješenje o određivanju istražnog zatvora, koje je zamijenilo jamstvo od 14 milijuna kuna za slobodu, trebalo i dalje biti na snazi. Ovo rješenje doneseno je u prosincu 2015. godine.

Ti argumenti bili su dovoljno dobri za sud koji je prihvatio obranu Mamićevih odvjetnika Mate Matića i Dubravke Krklec. USKOK se još dva puta može žaliti na ovu odluku, pa će Mamić još neko vrijeme čekati opravomoćenje rješenja.

Ako sud ne prihvati žalbu, Mamić će dobiti 14 milijuna kuna natrag, piše Telegram.


Komentari