MAMIĆ KOMENTIRAO PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO Meni je ljepše da navijam za Hrvatsku, a onda poslije toga da navijam za Srbiju

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, nakon pobjede Hrvatske i Srbije ponovno se oglasio u medijima, a u intervjuu o uspjesima ove dvije reprezentacije najviše je hvalio izbornika Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Foto: Denis Ruvic / CROPIX

Mamić je tako za Mondo.rs prokomentirao događaje oko plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru i otkrio koja mu je želja.

“Vidjet ćete sad kad dođe jedan ozbiljan čovjek. Jer ja Piksija ne poznajem, samo po viđenju, znam ga jer sam bio njegov navijač. Ali sam pretpostavio da ima karizmu koju je imao kao igrač i poslije kao trener, da neće dozvoliti da se kompromitirate. Rekao sam ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan da je moja prognoza bila točna i da je Piksi uspio”,rekao je Zdravko.

Čudesna Srbija

“Jednostavno, Srbija je uvijek bila individualno odlična, čudesne igrače ima. Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima puno više srpskih igrača po Europi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovjek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i Bog nagradi na kraju”, sipao je hvalospjeve o Srbima Mamić pa nastavio:

“Vlahović je spektakularan igrač! Milinković-Savić isto, ne trebam ja to pričati, to su igrači koji su najtraženiji na svijetu. Meni se izuzetno sviđa Tadić. Srbija nikad nije imala problem igrača, već problem ličnosti koja se mogla oduprijeti vanjskim pritiscima. To je Piksi donio i dok je tu Piksi ili tako neko tko to može, Srbija će igrati svako Europsko i Svjetsko prvenstvo”, rekao je Mamić.

To je za primitivce

Zdravko se na kraju dotaknuo odnosa u regiji i po tko zna koji put rekao

“Moj stav je uvijek isti – dok se mentalitet ljudi na ovim prostorima ne promijeni, i dok na utakmice Dinama, Partizana, Zvezde, Hajduka ne gledamo kao na sportski događaj, dotle ne želim da igramo protiv srpskih klubova ili protiv Srbije. Ne želim biti sudionik “niskih strasti”, meni je ljepše da navijam za Hrvatsku, a onda poslije toga da navijam za Srbiju. To je tako, što ću ja sad “paliti” sa “dajte mi Srbe”, “dajte da im mi pokažemo”… To je za primitivce”, izjavio je Zdravko Mamić i rekao svoju želju za Katar:

“Ja to želim… Ja želim da se mi sretnemo u finalu Svjetskog prvenstva! Ili što dalje, bez demagogije. Ako se već moramo sresti, onda nek bude pri kraju. Puno sreće i sve čestitke Piksiju, reprezentaciji i cijeloj Srbiji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo“.


Komentari