MAMIĆ JE TO DOBRO ISPREGOVARAO! Dinamo bi ovoga ljeta mogao zaraditi milijune eura na neuobičajen način

Foto: Tarik Saletovic / Dnevni avaz / CROPIX

Nema puno dvojbe, Dinamo će ovoga ljeta zaraditi pravo bogastvo. U pripremi je veliki, rekordni transfer Danija Olma koji bi trebao premašivati čak i tridesetak milijuna eura. Olma traže brojni europski velikani, poput Milana, PSG-a, Tottenhama, Leverkusena, ali službene ponude još nema.

Međutim, Dinamu bi se ovoga ljeta blagajna mogla napuniti čak iako ne proda igrače, odnosno čak i ako brzo ispadne iz Europe. Naime, ovoga ljeta brojni bi bivši igrači Dinama mogli ostvariti velike transfere. Eto, samo na Mateu Kovačiću, koji je za 50 milijuna eura otišao u Chelsea, Dinamo je inkasirao 915 tisuća eura na ime naknade za razvoj igrača.

Uskoro bi sredine mogli promijeniti i Josip Brekalo kao i Jozo Šimunović, a u njihove je transfere Dinamo ugradio klauzulu koja im garantira postotak od sljedeće prodaje, što obično iznosi od 20 do 25 posto od sljedećeg transfera. Brekala potražuje Benfica i nudi oko 20 milijuna eura, što znači da bi Dinamu pripalo oko tri milijuna eura.

Šimunovića želi Lille i nudi oko sedam milijuna eura, a tu bi Dinamo mogao zaraditi oko milijun i pol eura. Kada se sve pobroji, samo od ove trojice Dinamo bi mogao uprihoditi više od pet milijuna eura.


Komentari