Maloljetnik je želio unijeti pirotehniku, privedeni pijani navijači: Ipak, cjelokupna slika ponašanja na tribinama je odlična!

FOTO: Zagreb.info

Utakmicu Dinama i Benfice je s tribina Maksimira pratilo i pogledalo nešto manje od 30 000 gledatelja, od čega je 470 bilo gostujućih navijača. Izuzev nekoliko prekršaja, na Maksimiru je jučer vladala prava navijačka atmosfera, a policija im je zahvalila na sportskom ponašanju.
Gostujuće navijače su policijski službenici uputili na samozaštitno ponašanje te je njihov boravak u gradu Zagrebu prošao u najboljem redu. Također, cjelokupni njihov organizirani dolazak i odlazak pod pratnjom policije, prošao je bez izgreda.

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 8 domaćih navijača starosti 43, 24, 21, 21, 34 i 43 godina uz dvojicu maloljetnika i ukupno 5 gostujućih navijača starosti od 34 do 56 godina.

“Prekršaji koji su počinili domaći navijači gotovo svi su povezani s alkoholom, odnosno prilikom njihovog ulaska na stadion, zbog vidljivo alkoholiziranog stanja, preventivno su u tome spriječeni de odvedeni u službene prostorije policije. Od ukupno njih 8, 6 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća je koncentracija od 1,64 g/ kg izmjerena kod 24-godišnjaka. Ostala dvojica navijača su dovedena u službene prostorije iz razloga jer jedan od njih nije imao ulaznicu, a drugi zbog posjedovanja pirotehnike (maloljetnik)”, napisala je policija u izvještaju.

Gostujući navijači, svih pet, dovedeno je u prostorije policije zbog alkoholiziranosti.

Nad svima njima, provedene su prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

“Osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene, proteklo je u najboljem redu, s jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja”, napisali su iz policije te građanima i navijačima zahvalili na sportskom ponašanju.


Komentari