‘MAČJI KAŠALJ’ ZA SEVILLU: Modri još jednom poraženi, aktivirali se tek pred kraj, ali bilo je prekasno

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Neki su se možda i ponadali da bi ovo mogla biti treća sreća za Dinamo. Ništa od toga, bio je treći poraz.

U trećem kolu Lige prvaka Dinamo je nanizao još jedan poraz, na Maksimiru su od Seville izgubili 1:0. Zabio im je Samir Nasri u 35. minuti i tako riješio utakmicu već u prvom poluvremenu. Modri se sada nalaze na dnu tablice bez ijednog boda, Juventus je prvi sa 7, Sevilla je na drugom mjestu s istim brojem bodova, a Lyon je trći s tri boda.

Kada bismo gledali samo rezultat mislili bismo da su se Španjolci čak i pomučili s Dinamom, ipak je razlika minimalna, ali prevarili bismo se. Sevilla je bez puno problema pokupila bodove u Zagrebu, kontrolirali su utakmicu od početka, čemu svjedoči i podatak o posjedu lopte koji govori da je ona 73 posto vremena bila kod Seville. 

Petev se odlučio na defenzivnu formaciju s Benkovićem i Kenževićem u veznom redu, bez sumnje, mislio je da cilja na sigurno, odnosno na jedan bod. Ipak, Modri su ponovo ostali praznih ruku.

Dobro su se Dinamovi bedemi držali prvih pola sata, odlijevali su svim španjolskim naletima. Onda je došao Nasri i sve je palo u vodu. On je aktivirao Sevillu povukavši loptu sa sredine terena prije nego što ju je poslao u sigurne noge Vietta i Ferriere, naposljetku je utrčao u peterac i elegantno nemoćnom Livakoviću utrpao jednu, ali pobjede vrijedu loptu.

Sevilla je prije pobjedničkog pogotka ima još dvije prilike, jednu u 14 minuti kada s 20-ak metara zapusao Ferreira te sljedeću u 22. minuti kada su modri gol napali Escudero i Nasri koji se u tom trenu, ipak, nije najbolje snašao.

Nisu Španjolci ulagali ništa više energije nego što su procijenili da je dovoljno. Diktirali su tijek igre, a na gol nisu sumanuto pucali i umarali se bez potrebe. U 59. minuti ukazala se velika šansa za povećanje razlike koju nije iskoristio Vietto, s pet metara on je promašio vrata.

Dinamo se napokon probudio u posljednjoj četvrtini, valjda su shvatili da ne igraju za kikiriki već za bodove. Modri su se okuražili i krenuli jurišati na protivnički gol, u 75. minuti zbog toga im se ukazala prilika utakmice. Nažalost nisu je iskoristili.

Fiolić je dobro ubacio iz kornera, Schildenfeld je loptu dočekao glavom i poslao je s pet metara malo iznad grede. Još jednu priliku imali su dinamovci dvije minute kasnije. Lopta je ubačena iz kuta, odbila se 20-ak metara od protivničkog gola, a dočekao ju je Sosa i poslao preko gola.

Sevilla i Dinamo ponovo se susreću 2. studenog u 4. kolu. 


Komentari