MA KAKAV DINAMO! Trener Hajduka poručio igračima: ‘Budete li razmišljali o derbiju, ne morate ni ići u Pulu!’

Nogometaši Hajduka unatoč zavidnoj formi u proljetnom dijelu sezone još uvijek nisu na ljestvici tamo gdje bi željeli biti. Splićani sutra od 19 sati gostuju kod Istre 1961 i tri boda su im imperativ budući da ovog proljeća love plasman u Europu. No u mislima im je sigurno i derbi s Dinamom u srijedu na Poljudu kojeg u Splitu nisu pobijedili pune tri godine.

Trener Siniša Oreščanin govori da je fokus samo na Puljanima.

“U svlačionici će Dinamo biti zabranjena tema. Istra nam je vrlo bitna u borbi za Europu”, rekao je Hajdukov trener pa se osvrnuo na situaciju gdje neki njegovi igrači imaju dva žuta kartona pa bi u slučaju da dobiju sutra novi, propustili Modre.

“Ima tu svega, mi o tome razmišljamo. Normalan način funkcioniranja je da ideš dan po dan. Ne čuvamo nikoga, ne čistimo se jer bi bilo ubojstvo da netko dobije treći žuti za Dinamo.”

Sutrašnju utakmicu propušta Ante Palaversa.

“Palaversa vam je omiljena tema. Sami ste svjesni da je Ante imao tri utakmice u osam dana. Bio sam u Sinju prvu utakmicu. Ispričavam se za prošlu presicu, gdje sam stao zaštitnički iza Ante. On zaslužuje da se mirno razvija, svima nas je svojim karakterom zadužio da se u mirnijoj atmosferi razvija. Razgovarali smo, on neće biti u kadru za Istru, treba se resetirati. Ivanovski će biti u kadru.”

Hajdukov trener govorio je potom o Istri koja je u problemima.

“Iskoristili smo pauzu radno, imali smo prošli tjedan mir, bila je baš dobra i radna atmosfera i etika na treningu. Zadnja tri dana su nam se priključili i reprezentativci i pripremamo se za Istru. Utakmica je vrlo bitna u smislu da jedan ciklus završimo pozitivno. Mislimo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica. Istra ima vrlo dobar napadački potencijal i po kvaliteti kadra ne zaslužuje mjesto na kojemu je sada. Imali su unutarnjih problema, mijenjali trenere, ali generalna slika Istre je da ima dobar potencijal i da nas očekuje baš zahtjevna utakmica”, rekao je Oreščanin pa dodao još:

“Znate i sami da ne volim povijesne utakmice ‘mač nad glavom’, pred njima je dovoljno utakmica, a mislim da kvalitetu imaju. Oni u ovom susretu nemaju što izgubiti, nakon nas ih čekaju međusobni srazovi s klubovima s kojima se bore za ostanak.”


Komentari