Luka Modrić ima covid: Korona se probila u redove Real Madrida

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u utorak popodne je osjetio simptome prehlade nakon čega su ga testirali liječnici Real Madrida i ustanovili da ima COVID-19, piše Index.hr.

“Luka i Marcelo su u utorak popodne osjetili znakove prehlade. U klubu je na snazi pravilo da svatko tko osjeti simptome prehlade ili nečeg sličnog mora se odmah javiti klupskim liječnicima. I tako smo otkrili da su zaraženi koronavirusom”, izjavio je dužnosnik.

Modrić, s 36-godina najstariji igrač Real Madrida, javio se liječničkoj službi čiji je šef hrvatski doktor Niko Mihić. Nakon što mu je brzim antigenskim testom otkriven koronavirus, napravljen je vjerodostojniji PCR test koji je potvrdio da je pozitivan.

Isti postupak je prošao i njegov brazilski kolega, 33-godišnji lijevi bek Marcelo. On je također bio pozitivan.

“Svi igrači i zaposlenici prve momčadi Real Madrida su se zbog toga testirali danas brzim antigenskim testom, a zatim i PCR testom”, napomenuo je dužnosnik.

“To nije novost, jer to provodimo svaki dan od početka pandemije”, dodao je.

Modrić i Marcelo su ostali u srijedu doma, dok su ostali igrači trenerali pripremajući se za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu s Cadizom, koja će biti odigrana na stadionu Santiago Bernabeu.

“Svi rezultati brzih antigenskih testova bili su negativni, a rezultate PCR testova ćemo saznati večeras”, rekao je dužnosnik dodavši da je momčad normalno trenirala u svom sportskom centru na sjeveru grada.

Modrić i Marcelo će se ponovo testirati za nekoliko dana.

“Još uvijek nije određen točan dan”, napomenuo je dužnosnik.

Ostali igrači i osoblje prve ekipe testirat će se u petak u Realovom sportskom centru.

Modrić je prošlu nedjelju odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida od 2-0 nad gradskim rivalom Atleticom.

“Kraljevski klub” je vodeća momčad prvenstva s 42 boda, osam više od drugoplasirane Seville.


Komentari