Lovren promijenio iskaz, Mamić ponovo izbačen iz sudnice

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Na redu je Lovrenovo svjedočenje.

U Osijeku je nastavljeno suđenje Mamiću i suokrivljenicima koje se tereti za izvlačenje novca iz Dinama, te da štetu nanesenu državnom proračunu.

Mamić je na sud stigao na štakama, nešto prije 10 sati, a Lovren je s roditeljima već bio ispred sudnice. Baš kao i na prethodnim suđenjima, Mamić komentira i ima prigovore na ispitivanje svjedoka, a USKOK tvrdi da je Lovren promijenio iskaz.

Lovrena ispituje tužitelj Petković:

10.45:

Lovren: “Vlatka Peras mi je rekla da moram isti aneks potpisati s izmijenjenim tekstom, jer je Mamić tražio da se isplata mog dijela obeštećenje obavi na račun u RH, a ne u inozemstvo. Zato sam 2009. potpisao isti aneks kao i 2007., a razlika između ta dva aneksa bila je upravo u tome gdje će se izvršiti uplata – u RH ili u inozemstvo. Tijekom 2007. nisam imao otvorene račune u inozemstvu”.

Tužitelj ej upitao i zašto je u aneksu pisalo da će isplata biti na račun u inozemstvu, a Lovren tada još nije imao račun u inozemstvu, na to je prosvjedovala obrana, ali i sam Mamić.

“To nije pitanje, to je navođenje i manipuliranje svjedoka”, kazao je Mamić, no sudac je dopustio pitanje, a Lovren odgovorio:

“Iskreno ne znam zašto je to tako bilo, jer se očito radilo o podjeli transfera za neki budući ugovor”.

nakon ovog Lovrenu je predočen primjerak jednog aneksa, te je upitan je li to aneks iz 2007. ili 2009. godine.

“Očito 2007.”, odgovorio je Lovren. ubrzo nakon toga Mamić se ustao i počeo komentirati što se događa, te je krenuo prema izlaznim vratima.

“Ma idem više u… Jeste sad sretni svi koliko manipulirate svjedokom. Hoćete krvi moje, hoćete džigerice moje. Sramite se svi koliko vas ima”, ljutito je rekao Mamić.

10.35 – riječ ponovo ima tužitelj Petković:

“S obzirom da je svjedok odstupio od svog iskaza pred USKOK-om vezano uz način kako je došlo do potpisivanja aneksa o podjeli transfera, predlažem da mu se predoči dio njegovog iskaza u kojem je potpisivao taj famozni aneks.

Iz iskaza danog u USKOK-u:”Pravo na polovicu transfera stekao sam temeljem aneksa kojeg sam potpisao 2-3 mjeseca prije nego što sam iz Dinama otišao u Lyon. S njima sam ugovor potpisao u siječnju 2010., pa sam onda ovaj aneks potpisao u rujnu ili listopadu 2009. Tada me je Mario Mamić obavijestio kako su za mene zainteresirani Lyon i Tottenham, pa sam tražio povećanja plaće, koja je tada bila 6.000 eura. Smatrao sam da imam pravo na 250.000 eura godišnje, ali Mamić je to odbio. S obzirom da sam znao da neki igrači imaju dogovor o podjeli transfera, to sam tražio i za sebe, na što je Mamić pristao. Taj aneks mi je na potpis dala tajnica Vlatka Peras i u njenom uredu sam ga potpisao. Ponavljam da sam ga potpisao u rujnu ili listopadu 2009., tri mjeseca prije prelaska u Lyon.”

Nakon toga Lovren je objasnio iskaz dan u USKOK-u:

“Sjećam se da sam to rekao, ali radilo se o tome da sam potpisao isti aneks ugovora kakav je bio 2007. Nakon spoznaje da su neki klubovi zainteresirani za mene, s majkom sam otišao do Zdravka i tražio 250.000 eura godišnje, što je on odbio kazavši da ionako imamo dogovor o podjeli transfera. Pristao sam na povećanje plaće na 10.000 eura i to je taj aneks ugovora kojeg sam potpisao u rujnu ili listopadu 2009”, piše Jutarnji.

Komentari