LOKOMOTIVA-DINAMO 1:0: Modri izgubili u Kranjčevičevoj, posebno ih pogodila 90. minuta

Photo: Slavko Midzor / Pixsell

Nakon uspješno prijeđene “bečke rapsodije”, Dinamo nije imao vremena za predah, jer je već u nedjelju od 15 sati igrao protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Iako je Lokomotiva jedan od protivnika koje Dinamo lako pobijedi, Modri su se već prije okršaja našli u problemima. Bruno Petković, nakon lavovske borbe u četvrtak, i dalje ima problema s rebrom. Još od prije nema  Duje Čopa i Denija Jurića, a sada su sva četiri napadača ozlijeđena.

Stradao je i Josip Šutalo, koji je iskočeno rame nakon Rapida išao sam namjestiti, ali neće okušati sreću protiv Lokomotive iz predostrožnosti. Trener Krznar našao se u nezavidnoj situaciji, a Marić je pogodio na asistenciju Cipetića i poveo već u osmoj minuti 1:0 za Lokomotivu. Uz gol Marić je, zajedno sa suigračem De Haasom zaradio žuti karton u gruboj igri domaćina protiv Dinama. Ubrzo je požutio i Dinamov Theophile-Catherine.

Cokajev prekršaj nad Andrićem u šesnaestercu presuđen je za kazneni udarac za Dinamo. Međutim, prilika za izjednačenje Modrih nije dobro prošlo, kada je Santini obranio Petkovićev udarac s bijele točke.

U drugom poluvremenu, Dinamo je imao više šansi i puno je više pritiskao protivničku momčad. Špikić nije dobro reagirao na Petkovićevu loptu u 47. minuti, a Leovac je nakon kornera pucao previsoko u 53. minuti. Ipak, bez izjednačenja za Modre. Situacija je po Dinamo bila tim gora, jer iako je Dino Perić zabio u 90. minuti, VAR je presudio kako je u pitanju bilo zaleđe. 

Nakon skoro deset minuta produžene igre, Lokomotiva je slavila na svom terenu, osvetivši se Dinamu za utakmicu u Puli.


Komentari