Liga nacija: Prvu utakmicu Vatrenih ove godine prenosit će ovaj program!

Zbog pandemije koronavirusa Euro je odgođen za iduću godinu, a Vatreni će večeras nakon duga 292 dana pauze odigrati utakmicu. Europski prvak Portugal protiv nas kreće u obranu naslova u Ligi nacija, piše 24 sata!

Stanka između dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije nikad nije bila duža – čak 292 dana, od 19. studenoga prošle godine i prijateljske utakmice protiv Gruzije u Puli (2-1), a napokon je gotova.

Umjesto u pripremama za Euro, a potom i završnom turniru na ljeto, izbornik Zlatko Dalić “vatrene” će povesti na početku drugog izdanja Lige nacija u protiv branitelja naslova Portugala u Portu, na kultnom stadionu Dragão.

Ove su se dvije reprezentacije susrele prije dvije godine u prijateljskoj utakmici u Faru, gdje je Ivan Perišić zabio jedini gol u pet međusobnih utakmica protiv Portugalaca i gdje smo jedini put izbjegli poraz odigravši 1-1.

Liga nacija Daliću nije osobito važno natjecanje (niti ne treba biti), već mu može doći kao priprema za predstojeće kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a onda i odgođeni Euro, ipak bi bilo vrlo dobro izbjeći posljednje mjesto i ispadanje u niži razred, Ligu B, u skupini u kojoj su još i Francuska i Švedska.

Igra bez Luke Modrića i Ivana Rakitića svakako je bitan nedostatak za Hrvatsku, ali Dalić ima obilje opcija u veznom redu u kojem bi trebali zasjati Nikola Vlašić i Mateo Kovačić, vjerojatno i Mario Pašalić, koji čeka pravu minutažu u bitnoj utakmici.

Već dugo Portugalci nisu momčad koja ovisi samo o Cristianu Ronaldu, čiji je nastup i večeras pod upitnikom zbog infekcije stopala. Vatrenima će prijetiti i ništa manje opasni João Félix, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Utakmicu na kojoj neće biti gledatelja sudit će talijan je Davide Massa (39) koji je prošlog listopada iskusio pobjedu Hrvatske u veličanstvenoj atmosferei Poljuda protiv Mađarske (3-0) kao četvrti sudac.

Početak meča zakazan je za 20.45, a izravan prijenos je na Novoj TV, koja ima prava i na prijateljske utakmice i kvalifikacije za SP 2022. Završni turnir Eura i Mundijala 2022. moći ćete gledati na Hrvatskoj televiziji.

Do kraja godine odigrat ćemo još čak šest utakmica, a trostruki program u listopadu otvara prijateljski meč kod Švicarske 7. 10. pa Šveđani (11. 10.) i Francuzi (14. 10.) u Ligi nacija na Maksimiru.

U studenom ćemo prvo na prijateljski okršaj protiv Turske u gostima (11. 11.) pa Šveđanima u goste u Ligi nacija (14. 11.), a godinu zaključujemo domaćim mečom protiv Portugala na Poljudu 17. 11.


Komentari