LEONA POPOVIĆ JEDINA NAŠA PREDSTAVNICA NA SLJEMENU: ‘Ona je čudo, jedna od najperspektivnijih mladih skijašica svijeta’

FOTO: Hrvatska reprezentacija

Najveća nada hrvatskog skijanja.

U utorak, 3. siječnja na Crvenom spustu će se za bodove boriti najbolje svjetske slalomašice, a među njima će jedina hrvatska predstavnica biti Leona Popović koja se prije dva dana vratila sa sjevrnoameričke turneje, gdje je s uspjehom nastupala na utrkama Nor-Am kupa.

Prva vožnja skijašica startat će u 13 sati, a start druge vožnje predviđen je za 16.15 sati.

“U Americi sam imala dosta dobrih rezultata, više u spustu i veleslalomu, nego u slalomu, koji nije prošao najbolje, ali nadam se da će biti bolje. Na slalomima za Svjetski kup u Leviju i Killingtonu bila sam blizu ulaska u drugu vožnju. Sigurno imam još dosta prostora za napredak. Neću ništa obećavati, ali mislim da se dovoljno dobro skijam za ulazak u Top 30″, izjavila je 19-godišnja hrvatska reprezentativka Leona Popović.

Hoće li se okiti medaljom?

Leona Popović slovi za jednu od najperspektivnijih mladih skijašica svijeta. Naša mlada skijašica već je kao 17. – godišnjakinja etablirana kao najbolja u slalomu, okitivši se zlatom na zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladih sportaša (EYOF), koji je održan u Malbunu 2015. Nakon ovog uspjeha, Leona Popović se teško ozlijedila na treningu.

Velika nada hrvatskog skijanja slomila je potkoljeničnu kost nakon čega je operirana u Schwazu pored Innsbrucka. Težak pad završio je kompliciranim prijelomom lijeve tibije zbog čega je tada 17-godišnja Leona morala hitno biti prebačena u bolnicu gdje je izvršen operativni zahvat.

Tešku ozljedu tada je prokomenitrao za Jutarnji.hr glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

“Radi se o najvećoj nadi hrvatskog skijanja. Vidjet ćemo se što se od nje može očekivati nakon ovoga, ali vjerujem da će se vratiti još jača”, najavio je Eror.

Glasnogovornik skijaškog saveza i ranije je za Leonu imao samo riječi hvale.

Ona je čudo! Leona je u svom godištu etablirana kao najbolja u slalomu, a inače je jedna od najperspektivnijih mladih skijašica svijeta.” govorio je.

Popović se nakon ozlijede vrlo brzo vratila na snijeg te je ostvarivala dobre rezultate na natjecanjima u slalomu. Međutim, medalja ju još uvijek čeka. Hoće li baš zagrebačko Sljeme biti mjesto na kojem će zabljesnuti po prvi put nakon 2015., ostaje nam za vidjeti.

>>>SPEKTAKL NA SLJEMENU I U CENTRU: Najava Snježne kraljice 2017. i skijaške staze u središtu Zagreba


Komentari