Leko otkrio gdje leži najveća opasnost za Dinamo protiv Moldavaca, ali i gdje sebe vidi u budućnosti: ‘Sve je ispalo zbrda zdola’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamov dres ponosno je nosio i sadašnji trener NK Jaruna, Jerko Leko. Pred Plavima je u srijedu navečer novi izazov u Ligi prvaka, borba protiv moldavskog Šeriffa.

Rezultat iz Moldavije nije na Dinamovoj strani. Plavi su izgubili rezultatom 3:0, ali utakmica na Maksimiru prilika je za revanš protiv Moldavaca s kojim su se dosad susretali sedam puta.

Prisjetio se i Jerko Leko svojih utakmica protiv moldavskih protivnika.

“Sjećam se tih naših prvih utakmica, jer mi smo bili toliko fokusirani na sebe da uoči gostovanja u Tiraspolu neku posebnu analizu njihovih mana i vrlina nismo ni imali. Imali smo tu potrebnu energiju, pobijedili smo 1:0. I tek za uzvrat u Zagrebu smo posvetili više pozornosti njima. I onda smo upisali pobjedu 4:0. Sezonu kasnije, opet smo slavili u obje utakmice. S time da smo u uzvratu, kod njih, pobijedili 3:0. Dakle, tradicijski, u drugim utakmicama Dinamo je pobjeđivao uvjerljivo, rezultatima kakvi nam trebaju ove srijede”, rekao je Jerko Leko za tportal.

Analizirao je i posljednju utakmicu Dinama s Moldavcima.

“Sheriff je u toj prvoj utakmici odlično iskoristio svoje prednosti, odnosno brzinu pojedinih igrača, odličnu tranziciju i kontru. I to bi mogao biti veliki Dinamov problem u uzvratu. Međutim, kako god, Dinamo ne smije čekati, jer bez obzira na to što Sheriff ima tri gola prednosti, što je velika razlika u odnosu na one prijašnje oglede, ako primi prvi gol vrlo brzo, sigurno se više neće osjećati tako komforno i mirno.

Sigurno će i Sheriff imati svojih prilika iz kontri, i bilo bi sjajno da ne zabiju iz prve ili druge, onda će Dinamo moći pokazati svoju energiju. Sada nam na ruku ide i to što ne vrijedi pravilo gola u gostima, jer ako i primimo gol, i ako smo bili spremni pobijediti 3:0, onda možemo i 4:1. Sheriff sigurno nije ekipa u rangu najvećih, kojima se ne može zabiti gol. Osim toga, vidjelo se i u prvoj utakmici, da oni u tim svojim izlascima nisu baš toliko dobri, odnosno da ne znaju riješiti baš sve situacija ‘1 na 1′”, zaključio je Leko.

‘Cilj mi je vratiti se u Lokomotivu’

Leko je otkrio i koja su očekivanja od njega kao trenera u NK Jarunu.

“Nismo znali što nas čeka, jer klub je imao dugačke kvalifikacije, malo vremena za pripreme, ali eto, odlično smo krenuli. Pobjeda u prvom kolu, sada u drugom remi, što nam je žao jer smo primili gol u zadnjim sekundama utakmice. No, ono što je najvažnije, ljudi u klubu su vrlo realni, nitko ne očekuje čuda, već samo da se osigura ostanak u drugoj ligi, jer pet klubova na kraju sezone ispada.

Također, i ja sam vrlo zadovoljan, jer to je nekakav normalni razvojni put za trenera. Budući da polažem za PRO-licencu, a za što mi trebaju dvije godine prakse, može i u drugoligaškom nogometu. Naravno, sve s ciljem da se jednog dana vratim u Lokomotivu, kada se stvore uvjeti. Prošle sezone dogodila se situacija s Hrvatskim dragovoljcem, no kako je Tomić trebao u Kinu, nije se sve rasplelo kako sam očekivao, nego je ispalo ‘zbrda – zdola’ i vratio sam se u Lokomotivu. No, ovo je puno bolji razvojni put za mene, jer tako sam išao i kroz igračku karijeru, svjestan da se ne smiju preskakati stepenice”, pojasnio je.


Komentari