Legendarni rukometaš Blaženko Lacković objavio kraj karijere!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Blaženko Lacković, posljednji aktivni član čuvene Červarove generacije koja je 2003. godine osvojila svjetsko zlato, objavio je kraj karijere u 40. godini, prenosi Index.

“Možda bih mogao još igrati na drugoligaškom nivou, ali sad je vrijeme za kraj. Bilo je to predivno razdoblje”, rekao je Lacković za Bild.

Legendarni rukometaš, strijelac 571 pogotka u reprezentaciji, oprostio se objavom na Instagramu. Otkrio je kako ostaje u Hamburgu, njemačkom drugoligašu.

“Nakon duge 23 godina karijere ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu!
Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova.

Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima!”

S Hrvatskom je osvojio i Olimpijske igre 2004. godine te po dva svjetska i europska srebra i po jednu olimpijsku, svjetsku i europsku broncu.

Komentari